maanantai 26. helmikuuta 2018

Jumppaa kotona

Meillä menee työnjako nykyään niin, että minä olen se joka pyörittää kiireistä arkeamme kotona ja mies on paljon pois kotoolta. Hänen työmatkansa voi olla yhdestä päivästä- viikkoon. Aina ei ole ihan yksinkertaisista lähteä salille treenaamaan tai juoksulenkki ei pakkas-säässä innosta. Joten, innostuin kokeilemaan treenaakotona.com treenivideoita. Valitsin treeneiksi hartioita ja selkää avaavan keppijumpan ja kovemman lihaskuntojumpan oman kehon painolla.

Valitsin keppijumpan liikkuvuuden ja rauhallisuuden takia. Omat niskani ovat tällähetkellä jumissa hotelliyön kovien tyynyjen takia. Helposti keskityn treenatessa koviin painoihin ja liikeradat vääristyvät helposti. Kepin kanssa ei tule ylimääräisiä heijausliikkeitä ja huomaat keskittyväsi erilailla työskenteleviin lihaksiin. Tämän treenin tein lämmittelynä, ennen omankehonpainolla tehtävää treeniä.

Käsien ojennus, aktiivista venytystä rintalihaksille ja käsille. 
Selkeet hyvät ohjeet liikkeille.

Kyljet ja kepin pyöräytys selän taakse

Tämä olisi ollut olkapään kuntoutuksessa täys kymppi. Oikeastaan moni liike,joita videoilla oli, olisi ollut minulle leikkauksen jälkeen hyviä. 

Pakarat, keskivarto, liikkuvuus, hyviä vinkkejä oman jumpan suunnitteluun.


Toinen treeni on kehonpainoharjoittelua. Erilaisia staattisia pitoja ,joilla saa kivan poltteen lihaksiin. Itse otin avuksi vielä kännykän interval Timerin. Tätä ei olisi tarvittu välttämättä, mutta halusin varmistaa tekeväni liikkeitä oikean ajan.

Viisi liikettä, Jokaista liikettä tehdään 1min, kolme kierrosta

Kyykkypito 1min/puoli, alkuun voi tehdä esim 30sek/puoli

Pyyhkijät, jalkojen tuonti puolelta toiselle

Kyykkykävely

Vatsapito

Seinäistunta
Videoilla oli selkeät ohjeet ja liikkeet käytiin sopivan hitaasti läpi, jotta kerkesin sisäistämään missä liike pitäisi tuntua ja mitä ylipäätänsä pitäisi tehdä. Jos joku vielä sanoo ettei kotona saa hyvää treeniä, niin höpöhöpö, siinä vaiheessa vika on korvienvälissä. Kännykkään pystyy ladata Apin, jonka kautta pystyt tekemään treenit esim. puistossa tai mökillä, joten paikan ei tarvitse olla välttämättä koti, jossa treenata.

Seuraavalla kerralla otan Hiitin tai vatsa-pakarajumpan!treenaakotona.com tarjoaa lukijoilleni koodilla 2223 vuoden treenit hintaan 79€ (norm.119) Mielestäni hinta on aika passeli (6,5€/kk), vaikka useimmat treenit tulisikin tehtyä esimerkiksi salilla. Lisäksi videoilla oli salille treenivinkkejä, HIITtejä, joogaa, pilatesta, liikkuvuusharjoitteita, treenejä erilaisilla välineillä ja jopa paritanssia. Joka viikko uudet treenit takaa kivan vaihtelun.

@ptniinanevalainen
-Niina-

Julkaisu toteutettu kaupallisena yhteistyönä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...