keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja opettajan töitä olisi paljon. Tykkään paljon työstäni, mutta huomaan kyllä väsymisen merkkejä, kun painan päivästä toiseen, aamusta iltaan. Jälleen kerran läheiset ovat ilmaisseet huolestumisen työtahdistani, joten loma tulee kyllä hyvään saumaan. Viikko nimittäin lähtöön!

Miten sitten valmistelut etenee? Aventturalta tuli matkadokumentit ja tulostimmekin nipuittain papereita matkaan koskien. Lennoille varasimme istumapaikat. Olimme varanneet jo aikaisemmin lennot Supersaversin kautta. Sieltä muistuteltiin lentopaikkojen varaamisesta 15€ hintaan/suunta. Onneksi kuitenkin olin taas asioista ottanut selvää ja muistin, että Qatarin kautta istumapaikat ovat ilmaiseksi varattavissa, joten sitä kautta varasimme näppärästi istumapaikat hintaan 0€. Tämä on hyvä muistaa, jos lentoja varailee jonkun välitysyhtiön kautta.

Loppuviikosta yritetään haalia loput tarvikkeet kasaan. Onneksi hankittavaa ei ole paljon, mutta oman aikansa vie myös talvivarusteiden läpikyminen kotona. Äitini jo pintakäsitteli ulkovaatteemme vedenkestävämmiksi. Edelleen pienempiä varusteita puuttuu, mutta eiköhän kaikki saada ajallaan hankittua.

Olen puhunut paljon matkastamme ja yllätyksekseni monella on mielipide vuoresta ja sinne matkustamisesta. Olen kuullut paljon siitä mieten turisti kohde se on ja miten paljon roskaa löytyy joka paikasta. Mutta totuushan on se, että jos olisimme halunneet paikkaan jossa emme näe yhtään ihmistä, emme olisi varmasti valinneet tätä vuorta kohteeksemme. Parempi paikka olisi luultavimmin löytynyt lähempääkin. Mitä roskiin tulee, niin onneksi elämme suomessa missä on toistaiseksi todella siistiä. Ei kuitenkaan tarvitse kauaksi matkustaa kun luonnosta löytyy paljon roskaa. Pitää muistaa, että maa johon matkustamme on todella köyhä. Ei pelkästään vuori. Uskon törmääväni roskiin myös ennen vuorelle nousua. Tottakai olisimme halunneet lähteä puhtaaseen luontoo, mutta silloin olisimme joutuneet valitsemaan toisen paikan. Emmekä halunneet. Everest oli se minne halusimme lähteä, joten voimme vain itse huolehtia, ettemme roskaa luontoa siellä ollessamme. Toisaalta en halua muodostaa paikasta vielä mielipidettä. Haluan itse kokea ja tuntea paikan, jotta tiedän mitä mieltä olen paikasta. Toivon, että muutkin ihmiset ajattelisivat asioista avarakatseisemmin ja kokisivat asioita, ennemmin kuin antaisivat median luoda kuvaa itseään ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä.


Kaiken kiireen keskellä olemme kuitenkin kerinnyt nauttimaan suomen luonnosta. Tulipahan termospullokin testattua ja vaelluskengät sisään ajettua metsässä.

Matkaa pääset seuraamaan @ptniinanevalainen instagram tililtä.

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...