tiistai 10. lokakuuta 2017

Bikini-, body- ja ensi vuonna myös wellness Fitness

Nordic Fitness expo pidettiin viikonloppuna lahdessa. Omalta osaltani tänä vuonna lauantai meni ohitse. Päätin nimittäin käydä tekemässä kovan jalkatreenin ja nähdä ystäviä kerrankin kun oli edes se hetki aikaa. Tottakai YLE areena kertoi minulle kaiken oleellisen, joten mitään en menettänyt vaikka paikalle en tällä kertaa mennytkään.

Sunnuntaina hilpasin itseni paikalle hyvissä ajoin ennen huoltohommia bikinityttöjen parissa. Näin kerkesin hiukan kiertämään messuja ja törmäämään huippu määrään tuttuja. Hieno puoli tässä harrastuksessa on se, että olen tutustunut TODELLA moneen upeaan tyyppiin lajin ympäriltä. Tyttöjen ympärillä pyörii yleensä mahtava kannustava ilmapiiri. Myös useita poikia (miespuolisia) tuttuja on lajin parista tullut, mutta olen myös kiinnittänyt huomiota siihen testosteroni määrään mikä leijuu kisojen ympärillä miesten sarjoissa. Usein myös koko lajin ympärillä, kuntosaleilla.

Serena ja Mirva


Fitness lajeissa on erilaisia kriteerejä, joiden perusteella tuomaristo arvostelee kilpailijan. Perus tallaaja näkee eron lähinnä poseerauksissa ja lihasmassan määrässä/kilpailijan kireydessä. Myös esiintyminen saattaa pistää samantien silmään. 

Bikini Overall

Bikinissä arvostellaan:
  • Mittasuhteet, linjat ja kiinteys
  • Ihon sävy, ryhti, yleisvaikutelma ja KAUNEUS
  • Esiintyminen 
Body Overall

Bodyssä arvostellaan:
  • Mittasuhteet, lijat ja  kiinteys
  • Ihon sävy, ryhti, yleisvaikutelma ja KAUNEUS
  • Esiintyminen 
  • lihasten harmonia, tasapuolinen kehitys ja symmetrisyys
  • Esiityminen
Wellness arvostelut onkin sitten vaikeammat linjata, koska suomessa kyseistä lajia ei vielä ole nähty. Keväällä tämä laji tulee uunista ulos. Tässä kuitenkin lajikriteerit:

Wellness

1. Tuomariarvostelu aloitetaan kilpailijan yleisvaikutelmasta, joka muodostuu kehon linjoista, -muodoista ja -symmetriasta sekä tasapainoisesta urheilullisesta olemuksesta, johon sisältyy myös ihon puhtaus ja –rusketus, hiukset sekä kilpailijan kyky esittää itsensä arvokkaasti ja ryhdikkäästi.


2. Kilpailijan fysiikan tulee näyttää treenatulta, mikä saavutetaan urheilemalla ja ruokavaliolla. Kehon eri osien tulee olla tasaisen ja kauniin kiinteät, kuten bikini fitness –kilpailijoilla. Kilpailijan fysiikka ei saa olla liian lihaksikas tai rasvaton. Tuomarit voivat alentaa sijoitusta liiasta lihaksikkuudesta ja/tai rasvattomuudesta.


3. Arvostelussa otetaan huomioon kehon ja ihon kiinteys. Ihon tulee näyttää pehmeältä ja terveeltä. Selluliittia ei saa olla. Kilpailijan hiukset ja meikki arvostellaan myös osana kokonaisuutta. 


4. Tuomarit arvioivat kilpailijaa siitä alkaen, kun kilpailija astuu lavalle aina siihen asti, kun kilpailija poistuu lavalta. Koko lavalla olo ajan kilpailijaa arvostellaan ”terveen ja hyväkuntoisen” –kokonaisuuden perustella.


5. Tuomarien on huomioitava, että kyseessä ei ole body fitness tai women’s physique –kilpailu. Kilpailijalla tulee olla lihasten muotoja, mutta ei:


– Lihasten selvää erottuvuutta


– Lihasryhmien selviä yksityiskohtia


– Liian alhaista kehonrasvapitoisuutta


– Kuivuutta ja lihaskovuutta kuten body fitness –kilpailijoilla


– Lihaskokoa ja –laatua kuten women’s physique –kilpailijoilla.


Jos kilpailijalla on näitä ominaisuuksia, hänen sijoitustaan pudotetaan alaspäin.

Edellisistä kuvista hoi huomata, että Bikinifitness alkaa kireydessä olemaan myös todella kireetä. Kilpailijat joutuvat tehdä oikeasti töitä päästäkseen huippujen joukkoon. Saas nähä miten suomen tuomaristo arvioi Wellnestä. Itse odotan tätä sarjaa innolla!

Jos olet kiinnostunut fitness lajeista, niin valmentajat löytyvät helposti yhdestä paikasta. TÄÄLTÄ voi myös minut bongata.

Expot saivat minut taas innosta piukeena salille. Kovan jalkatreenin jälkeen voin vain todeta, että hiki irtosi. Salilla on kiva käydä ihmisen kanssa johon luottaa 100%. Tietää, että hän kampeaa sut ylös vaikka omat jalat ei enää kantaisikaan. Nyt on mun aika keskittyä treenaamisen ja kehittymiseen, ilman että unohdan tulevaa Everestin matkaa.

@ptniinanevalainen
-Niina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...