sunnuntai 23. elokuuta 2015

Oma valmistautuminen kisoihin


Viimeiset viikot ovat olleet hyvin kiireisiä. Työt, joita onkin taas syksyllä ollut riittämiin ja omat treenit ovat vieneet kaiken aikani. Tällähetkellä vedän 5 aerobista treeniä + 5 salia viikossa. Tänään kuitenkin teen extra päivän ja olenkin suorittanut ensimmäisen treenin aamusta klo.7 salilla. Toinen treeni meni lenkkipolulla aerobisen merkeissä ja kolmas suoritetaan illalla vielä salilla. Tätä ei minulta ole vaaditta tai valmentaja ei ole näin määrännyt mutta kun energiaa on riittänyt niin ajattelin kokeilla tämmöistä. En missään nimessä ole sen kannalla että itsensä vedetään piippuun monilla treeneillä vuorokaudessa mutta tuleepahan kokeiltua miten kroppa tälläiseen reagoi.


Kesän aikana ei juuri ole kerinnyt ajattelemaan muuta kuin töitä ja treenejä ja tulevia kisoja. Tämä oli hyvin tiedostettavissa ja tähän oli varauduttu. Täysillä siis ollaan painettu. Olen niin ylpeä niistä ystävistä ja läheisistä jotka pysyvät lähelläni vaikka en kerkeä kisakaudella juuri ystävyys suhteita ajattelemaan.


Edistymistä ei ole tullut toivotulla tavalla ja syytä tähän ollaan vain voitu arvailla. Kunto on tällähetkellä mikä on ja täysillä painetaan edelleen. Toivon ettei tarvitse heittää pyyhettä kehään loppumetreillä. Ajattelin kirjata fiiliksiä nyt tähän, koska jokainen jonka kanssa jutten kysyy "Miten on mennyt?" ja kun vastaan ettei toivotulla tavalla niin alkaa kysely "No?, mikäs nyt?", "No voi voi" No niin voi voi. Ja sitten alkaa "Mikäkohön siihen voisi olla syynä? Ootko levännyt? Syönyt tarpeeksi?" No kyllä olen, nämä asiat yleensä laitetaan ensimmäisenä kuntoon. Teen tätä kuitenkin päivittäin itsekkin työkseni, joten luulen että olemme yhdessä valmentajani kanssa funtsinut tätä aika monelta kantilta. Tehnyt muutoksia ja kokeilleen monia kikkoja. Toistaiseksi hiilaripainoitteinen ruokavalio onkin sopinut minulle ja toistaiseksi saan syödä hiilareita niin kauan kuin tuloksia syntyy tällä ruokavaliolla. Ja koska ruokavalioon sisältyy hiilareita reilusti ja niin unen laatu on parantunut. Totta kai tässä vaiheessa kisadiettiä alkaa välillä jo vähän painaa, mutta oikeastaan tuntuu ihan hyvältä. Välillä tosin olen ihan fiilareissa jo syntyneistä tuloksista ja välillä niin masentunut että joku joutuu minua potkimaan hiukan eteenpäin. Pyyhkeen olen ollut heittämässä kehään monta kertaa hanurirasvan takia. Mutta edelleen jyväskylän kisoja kohti painetaan. Vajaa 4 viikkoa aikaa H-hetkeen.


Eilen oli IFBB:n järjestämä leiri fitness kisaajille lahdessa. Leirillä käytiin läpi doping asiaa, arvostelukriteerejä, värin laittoa, kilpailutilannetta ja poseerauksia. Selvisi yksi uusi asiakin. T-kävelyjä ei enää ole vain ne ovat niin sanottuja I-kävelyjä. Hip hei ja harjoittelut meni uusiksi. Eli karsinnoissahan ei jatkossakaan ole kävelyä mutta SM kisoissa T-kävely on siis I-kävely. Pyöritään paikalla ympyrää ja poistutaan lavalta. Että näin. Eli kisaajat laittakaahan harjoitukset uusiksi!


Sain myös uudet kisakengät, joissa korko on nyt 11,5cm. 12cm on korkein salillittu joten nyt tämäkin hobitti saatiin näyttämään hiukan pidemmältä. Kisabiksut ovat melkein valmiit ja olen hyvin tyytyväinen niihin. Värit on hommattu. Luottokampaajani Emmi on buukattu samaan huoneeseen jyväskylään mieheni ja minun kanssa. Emmi tekee siis edelleen meikit ja kampauksen niin kuin viime kisoissa. Emmi lähtee myös huoltajakseni! Ihan mahtavaa! Nyt vain toivotaan että loppu menee putkeen.

Vaikka kaikki asiat eivät ole menneet putkeen niin odotan kisoja innolla. Olen kuitenkin jo tällähetkellä paremmassa kunnossa kuin viime vuonna vaikka painoa onkin enemmän. Lihasmassaa on tullut jonkin verran lisää. Toki haluaisin, että kisapaino olisi sama koska viime kisoista olisi reilusti saanut kiristää.


Kuvat muutaman viikon takaa. Hiukset ja Meikki Paula Ström ja kuva on mieheni ottama

Nyt kerkeän harvemmin kirjoittelemaan blogia mutta instagramista voi seurata kuulumisiani @ptniinanevalainen

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näytät!!! Super paljon tsemppiä loppumetreille :-)
  Janika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt vain toivotaan että pääsen sinne lavalle asti.

   Poista

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...