tiistai 10. huhtikuuta 2018

Ethän tee näitä salilla!!!???

Sosiaalisessa mediassa pomppaa aina välillä silmiin otsikko "Ethän tee näitä salilla!" Tai joku samantyylinen lauseke, kuten "Ethän syö näitä!" Kun linkin aukaisee, sieltä pomppaa niin huono esimerkki, kun oikeastaan voi olla. "Ethän syö avocadoa, koska siinä on rasvaa!" tai "Ethän tee pakarapotkua, koska se aktivoi vain lihaksia, mutta ei kasvata niitä".  Nyt kun miettii hetken aikaa, niin oikeastaan mitään ei pitäisi tehdä tai syödä. Jokaisessa asiassa on jotain vikaa.Mietitäämpä vaikka jalkaprässiä. "Ethän tee prässiä, koska se ei aktivoi sormia" Myöskään ei kannata nukkua, koski liika nukkuminen on pahasta ja liian vähäinen nukkuminen on vielä enemmän pahasta. Juo vettä, mutta ethän juo liikaa vettä. 

Sitten ihminen avaa linkin ja jos ruokavalio sisältää nyt vaikka sitä avocadoa, niin se jätetään pois koska se on pahasta, koska jossain Pekka Höpöhöpö on kirjoittanut niin. Sama saliliikkeissä. Jos joku Höpöhöpö Pirkko on kirjoittanut blogissaan, ettei tee askelkyykkyä, koska se kasvattaa lihaksia liian nopeasti ja ei hae isoja lihaksia, niin joku Maija jättää sen ohjelmastaan pois, koska ei halua isoja lihaksia. 

Usein ihmisiltä puuttuu tietynlainen suodatin kahlatessaan internetin ihmeellistä maailmaa läpi. Mitä tunnetumpi nimi, sitä varmempaa on että ihmiset uskovat häntä vaikka hän sanoisi, että valkoinen sokeri on tunnetusti parantanut syövän. HIPHEI! Ja kaikki syömään lusikalla sokeria kupista. Mitäpä sitten tapahtuu, kun uskallat kyseenalaistaa sosiaalisessa mediassa tunnetun julkimon ravintotiedot? Saat kakkaryöpyn niskaan ja huonon maineen. 

Jotkut asiat voi toimia, kuten pussikeittokuurit laihduttamisessa, mutta onko se pidemmän päälle terveellistä ja pyvyvätkö kilot pois? Kaikkea ei kannata lähteä kokeilemaan vain sen takia, että joku on saanut tuloksia joskus aikaiseksi. Yksi tuloskuva sosiaalisessa mediassa kun ei kerro totuutta. Asiat ei aina ole mustavalkoisia, vaan kannattaa myös katsoa ne harmaan sävyt. 

Yhdestä paikasta luin jopa "Älä mene salille ilman tavoitetta" Eli jos haluat aloittaa liikunnan niin älä nyt vahingossakaan tee mitään ilman tavoitetta. HÖPÖHÖPÖ! Mene tutustumaan salille. Tavoite voi alkaa nostamaan päätään pikkuhiljaa. Omat tavoitteenikin on välillä hukassa ja vähän ajan päästä ne siintääkin kirkkaana mielessä. Jotkut käy salilla ihan vain, vaikka hyvän olon takia. 

Jossain luki jopa "Älä ota nokosia" Eli liikuntasuorituksen jälkeen ei pitäsi ottaa nokosia, koska kroppa ei silloin lepää. Mitä jos teet illalla treenin, ja väsyttää ja haluaisit nukkumaan? Mutta jossain luki että se ei tee hyvää, niin väkisin valvot vielä muutaman tunnin jotta kroppasi osaa sitten nukkua, niinkö? Tai mitäpä jos kuitenkin kokeilet rauhoittua ja nukahdat kun uni tulee :)

Ethän siis tee mitään, koska se voi olla turhaa tai pahasta! Tässäpä tämän aamun pohdinnat.

@ptniinanevalainen
-Niina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...