torstai 1. helmikuuta 2018

Suorittaminen
Minulla on aivoissa kytkin, josta kääntämällä asia kuin asia hoituu. Silloin kun väännän kytkimen päälle, kuljen tavoitetta kohti melkein sokeana. Tämä kävi mm. juoksua harrastaessa, kisadieteillä ja nyt koulun kanssa. Ja kun tavoite on paketissa, iskee kuume tai muu mukava sairaus kruunaamaan tavoitteen. Moni jolla on oikein hektinen elämä voi allekirjoittaa saman. Mitä enemmän ikää on tullut, olen tiedostanut tämän ja kun huomaan, että alkaa menemään kovaa, olen varannut pienen viikonloppu irtioton tai pidemmän loman. Suorittaminen pitää katkaista. Uupumus kun on kerran, sen oireet osaa tunnistaa.

Huolestuneena katson ihmisiä, jotka painavat vuodesta toiseen samalla kaavalla. Terveys on vasta tois sijainen juttu. Monella oireilee iho, aineenvaihduta on sekaisin ja liikunta on lähinnä kävely lenkkejä, jos kerkeää. Ollaan niin uupuneita, ettei edes ymmärretä missä tilassa oma keho on. Kehon tilaa yritetään pelastaa luontaistuotteilla, syytetään kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä, vaikka syy on oikeasti vain ja ainoastaan sinussa. Monella tilanne on jo niin paha ettei viikonloppu loma auta. Vaan tarvittaisiin oikeasti jo pidempi aika stressitason laskemiseen. Kannattaa myös miettiä omaa elämää. Onko työ se mistä nautit? Miten perhe-elämä? Voisiko joitain asioitakorjata, jotta stressi ja suorittaminen helpottuisi?


Kun tähän kierteeseen joutuu häiriintyy uni, olet kärttyinen ja itkuinen. Tässä vaiheessa ei ainakaan mitään kuntokuuria ja laihduttamista pitäisi aloittaa. Vaan antaa kropan levätä ja nauttia edes hetki elämästä. Jos kaiken tämän stressin päälle lyödään vielä liikunnasta ja vaa'asta aiheutuva stressi, on kroppa enemmän solmussa.

Miten jaksan kiireen keskellä sitten eteenpäin? Miten jaksan tehdä treenini ja valmistaa evääni? Ilman terveellisiä elämäntapoja en olisi tässä tilanteessa, jossa nyt olen. Ilman liikuntaa taas huomaan, etten osaa rentoutua. Liikunta on mielelle tärkeää. Nukun paremmin ja ajatuskin kulkee. Välillä liikkumaan lähtö on vaikeaa. Kun itsensä saa kerran lähtemään salille tai lenkille, niin olo on mahtava!

Minun henkireikä on matkustelu. Aina ei ole mahdollista matkustaa isolla budjetilla kauas, mutta jo miniloma lähelle tekee ihmeitä. Mitä sitten olemme tehneet? Thaimaan matkaDubai, ja Tallinna ovat olleen viimeisimmät. Mutta kesällä matkasimme myös telttareissuille luontoon. Patikointireissut perheen kanssa ja extempore hotellilomat ovat perheemme juttu. Nyt odotan jo seuraavia seikkailuja. Väillä kuitenkin pitää tehdä töitä, jotta irtiotto tuntuu irtiotolta. Yritän kuitenkin välttää suorittamista ja nauttia elämästä!

@ptniinanevalainen
-Niina-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...