maanantai 29. tammikuuta 2018

Olet mitä syöt

Monelle terveellisen ruoan syöminen on outoa ja ihmeellistä. Jos ei noilla sanoilla, niin vähintääkin kuulee sanottavan Ei terveellinen ruoka voi olla hyvää". No en minäkään sontaa jaksaisi päivästä toiseen syödä, joten kyllä se minun mielestä hyvää on. Syyttäisin ehkä enemmän ihmisten mielikuvituksen puutetta, kun ruoka-aineiden makua. Jos sanotaan syövämme jauhelihaa, se ei automaattisesti tarkoita, että me syömme pelkkää ruskistettua jauhelihaa. Jauheliha ruokia kun on muitakin. Näin äkkiseltään mieleeni tulee lihapullat, jauhelihapihvit ja mureke. Koska jauhelihakastikkeesta tuli sitten epäterveellistä? Ruoka ei siis automaattisesti ole epäterveellisiä. Riippuu miten ne valmistaa.


Riisikään ei tarvitse aina olla sitä keitettyä samaa, jokapäivä vaan ihan oikeasti voi tehdä vaikka risottoa. Käyttää mausteita ja vihanneksia. Luulen, että monella on takana myös laiskuus. Arki ruoka pitää olla helppoa ja olen kuullut näitäkin, jotka ei syö pakastettua ruokaa. No, minä kyllä syön. Jos teen ison satsin lihapullia, niin voin hyvin pakastaa ne ja käyttää myöhemmin. Pakastetaanhan ne kakkupohjatkin usein ennen käyttöä.

Jouluruoka rippeet

Myös ruoka-aineiden ravintoainetietous on hyvin vähäistä. Ymmärrän hyvin sen. Ei kaikkia kiinnosta ruoka-aineet tai energian saanti. Kunhan nyt polttoainetta lykkää nassuun. Sekin on ok. Halusin nyt kuitenkin tuoda muutaman esimerkin taulukon muodossa tänne. Ravinto sisältö on Finelistä Tätä sivustoa voi käyttää kuka vain, joka on kiinnostunut asiasta.

Arvot ovat keskiarvoja tai valmistajan antamia tietoja. 

Esimerkiksi kermajäätelöllä ja mehujäällä on iso ero. Kun vähän tiedostaa mitä suuhunsa laittaa ja mitä perheelleen tarjoaa ollaan jo pitkällä. Tarjoatko appesiinimehua, maitoa vai vettä ruokajuomaksi? Niilläkin on suuri ero.

Mun iltapala

Kun mietin perheellemme viikon ruokia, niin en nyt sentään kaiva Fineliä esiin ja ala laskemaan ravintoarvoja. Kun oppii tiedostamaan tavallisten ruoka-aineiden sisällön, ei jokaista suupalaa tarvitse laskea. Hyvä alku on jättää kermat ja makkarat pois. Nämä ovat monelle suomalaisille joka päiväinen ruoka. Totta kai, joskus voi syödä myös epäterveellisemmin, mutta arkiruoka pitää mielestäni olla terveellistä ja maistuvaa. Koskee koko perhettä.

@ptniinanevalaine
-Niina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...