keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Kasviksia ruokavalioon

Tuntuuko ettet keksi enää uusia ruokia arkeesi. Lisäämällä kasviksia tuoreena, keitettynä, haudutettuna tai raakana saat syömisiin kivaa vaihtelua. Tammikuussa moni on aloittanut elämäntapa remontin ja siihen olennaisena osana kuuluu ruokavalio.

Yksi mitä itse suosin arkiruoassa on tavalliset erilailla maustetut wok- vihannekset. ne on helppo laittaa pannulla tai uunissa. Eikä kukaan voi väittää, että terveellinen ruoka olisi monimutkaista valmistaa, kun wok- vihanneksia saa valmiina kaupan pakastealtaasta.

Bataatista tykkään kovasti ja muodissa onkin bataatti ranskalaiset olleet jo jonkin aikaa. Pakastealtaasta löytyy myös näitä, mutta kannattaa vilkaista aina tuoteselosteet. Onko niin että, niitä ei ole uppopaistettu rasvassa?


Ajattelin jakaa tässä yksinkertaisen kasvis Spaghetti ohjeen. Tarvitset toteutukseen:

  • Porkkanoita 
  • Kesäkurpitsan
  • Keräkaalin
  • Rypsiöljyä tai muuta öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi kattilaan. Pilko perään keräkaali. Lorauta reilu luraus öljyä perään ja paista liedellä, niin että kasvikset muuttuvat pehmeiksi. Mausta. Ja tarjoile!
Tarjoiluastiat ja vinkit TÄÄLTÄ!

Voit tarjoilla esimerkiksi jauhelihakastikkeen tai vaikkapa kanan kanssa. Itse unohdin kaalin kauppaan, jonka takia omalta lautaselta se puuttui, mutta kannattaa kokeilla kaalin kanssa. Korvasin unohduksen parsakaalilla. 

Samaan ruokaa ja samalla tavalla valmistettuun ruokaan voi kyllästyä nopeasti. Samoista raaka-aineista saa kuitenkin eri valmistustavalla aivan uudenlaista ruokaa. Selaamalla erilaisia ruoka-ohjeita ja blogeja voit saada kivoja vinkkejä ruoan laittoon. 

@ptniinanevalainen
-Niina-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...