perjantai 22. joulukuuta 2017

Laihdutus ja Joulu

Kinkkua, kalaa, salaattia, laatikoita... JOULURUOKAA! Monessa kodissa syödään pian jouluateria. Moni ajatelee jo nyt vatsan kohdalle kertyviä joulukiloja kauhulla ja tammikuussa pitää aloittaa rasvansulatusjumpat ja laihtua viimeistään kesäksi. Jos kuitenkin mietitään asiaa hiukan tarkemmin;

Onko jouluruoka oikeasti niin epäterveellistä, että kiloja sulatellaan vielä toukokuussa? No ei ole! Kilot karttuvat ylilyönnistä. Jouluruokaa syödään överimääriä vielä uutenavuotena ja kun vuosi vaihtuu, niin lykätään parhaimmassa tapauksessa vielä uusi kinkku uuniin mikä saatiin alemyynnistä. En oikeastaan ymmärrä miksi niitä jouluruokia syödään niin paljon että pienellä potkulla hanuriin pyörisi kilometrin verran alamäkeen. Onhan ruoka suolasta, joten jonkun verran se turvottaa, mutta turvotuksen poistaminen ei vaadi kun veden juontia ja suolan vähennystä.


Ennenvanhaan kuulemma ruokaa oli vähän ja sen takia jouluna tankattiin ruokaa kunnolla. Minkä takia sitä tankataan vieläkin? En tarkoita, ettei jouluna voisi syödä. TOTTA KAI VOI! ja pitääkin. Paljon syö, siinä on se juttu.
"Sana hamsteri tulee saksan sanasta hamstern, joka tarkoittaa rohmuamista. Nimi johtaa hamsterin tavasta kantaa suuria määriä ruokaa poskipusseissaan ja varastoida se kauemmas varastoonsa. (Wikipedia)"
Käsittääkseni joulu on vain muutaman päivän. Toisilla joulu tuntuu venähtävän 11kk. Jo ennen kun seuraava joulu päättyy niin alkaa uusi. Ei oo ihme jos muutama kinkkukilo tarttuu ja huono olo seuraa läpi vuoden. Joulu kestää maximissaan aatosta uuteenvuoteen, ei uudestavuodesta jouluaattoon. En nyt vetäisi kuitenkaan sitä porkkanalaatikkoa posket pullollaan koko joulun ja uudenvuoden väliä. Koska porkkanalaatikkoa saa tänäpäivänä vaikka heinäkuussa jos mieli alkaa tekemään.

Joulun stressaminen ei auta asiaa. Lasi viiniä voi tehdä mielelle hyvää. Laihdutuksen ei tarvitse tyssätä siihen. Se miten itse osaat käsitellä asian on tärkeämpää, kuin yksikään kalorin laskeminen jouluna. Laihduttajan pahin vihollinen on oma mieli. Itse nautin Jouluna myös kävelylenkistä hiljaisuudessa. Nautin läheisten seurasta. On kiva myös saada ne muutamat lahjat ja on ihan mahtavaa nähdä oman lapsen ilo. Minulla joulu ei kiteydy ruokaan, vaan siihen liittyy myös paljon muuta. Joulusta on kaikin mielin kivempi nauttia, jos vatsa ei ole räjähtämäisillään. Mutta jos syöminen menee överiksi, niin sitten se menee. Hymyn kanssa uuteen päivään ja tekemään parempia valintoja.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!
@ptniinanevalainen
-Niina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...