keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Somesepustajat, "tietoa" vai faktaa?


Pian starttaa vuoden viimeinen valmennus. Olen saanut parsittua parhaimman suunnittelemani valmennuskokonaisuuteni kasaan. Tämä valmennus saa jatkoa tammikuussa! Tällähetkellä on mahtavaa vaihtelua omien opiskelujen oheen vähän värkkäillä liikuntajuttuja. Ihan selvästi vaihtelu on tehnyt minulle hyvää ja taas jaksaa panostaa enemmän valmennusjuttuihin. Tässä keskittyessäni kaikkeen muuhun olen seuraillut silmämuna kovana facebookin ihmemaailmaa.

Silmiini on pistänyt useampaan otteeseen ravintotietäjät, valmentajat ja pesonal trainerit, jotka jaksavat keuhkota pitkin somekanavia miten pitää syödä ja miten gollega ei tiedä asiasta mitään. Itse on oikeassa. Ainakaan ei lisäravinteista pidä maksaa mitään! No, oikeastaa halvalla ei nyt ainakaan pidä ostaa mitään ja oikeastaan ei nyt kannata rahaakaan tuhlata kalliisiin juttuihin. Suolaa ei saa käyttää, mutta kalkkunaleikkelettä pitää syödä, suomalainen kala on suoraan alamaailmasta ja maito on pahasta paitsi punainen maito. Ja hiilaritkin on pahasta paitsi nopeat hiilarit ennen treeniä. Oikeastaan ruoka on pahasta, paitsi terveellinen ruoka. Ruoka olikin polttoainetta, paitsi silloin kun käydään ravintolassa. Vitamiinejahan saa purkista, joten miksi syödä kasviksia ja hedelmiä. Mutta parsakaalia tarvitaan koska siinä on foolihappoja. Porkkanaa ei muuta kuin puntarin kautta, koska hiilarit voi ylittyä ja isämpäiväkakkuhan menee suoraan hauikseen, koska siinähän oli niitä nopeita hiilareita. MITÄ?!?!

Kaiken tämän jälkeen mietitään jälleen miksi kuluttajat on sekaisin. No, ne on tasan yhtä sekaisin kun somehuutelijat.


Ja sitten sana FITNESS PIRKOT, tätä sanaa voi käyttää aina kauniista tytöstä, joka treenaa salilla. Eikö? Tai ainakin näin sitä sanaa käytetään. Vielä jos nappaat fiiliskuvan salilta, niin asia on selvä FITNESS PIRKON leima on otsassa niin kauan kuin ilmoitat lopettavasi urheilun. Ikä liittyy tähän myös olennaisesti. Mitä nuorempi sen varmemmin saat leiman otsaan. Sana ei ole aina hyvässä asianyhteydessä mainittu. Sali Timppa jos ottaa kuvan salilta, niin sehän on vain cool, eikö?

Kaikista hauskinta näissä asioissa on se, että aina kun joku tunnetumpi bloggari tai naama kirjoittelee asiasta facebookkiin, niin tykkäyksiä satelee. Kaikki on yht` äkkiä samaa mieltä ja tukevat toisiaan. Sali Pirkot voisi mennä kotiinsa kasvamaan ja ne ketkä ei ole voista ja piimästä samaa mieltä, niin ei tiedä asiasta mitään ja voi painua navettaan lypsämään maitoa ja opettelemaan maidon tuotantoa.

Mietin asioita usein kuluttajien ja tavallisen tallaajan näkökulmasta. Miten olisin voinut joskus samaistua siihen ravintotietäjään joka suosittelee vain herne-maissi-paprikaa ruoaksi? Miten olisin voinut lähteä kokeilemaan, jopa sitä diettiä raskauden jälkeen kun kilot ei tuntunut tippuvat? Miten silloin kaikki neuvot olivat tervettuleita, vaikka ne olisivat olleet kuinka typeriä tahansa. Ja jotkut olikin joita kokeilin mm. tunnettu rahkadietti ja samalla puolmarathoni harjoittelu. Sanomani on siis kaikille "Mieti mitä peukutat, minkä asian takana seisot, mitä kirjoitat ja mikä on ylipäänsä järkevää."

Näillä nasevilla sanoilla kohti fiksumpaa huomista.

-Niina-
@ptniinanevalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...