lauantai 7. lokakuuta 2017

Pieni irtiotto

Välillä on hyvä ottaa pieni irtiotto kaikesta ja meillä se tapahtuu usein ihan extempore, niin kuin tälläkin kerralla. Toiseksi viimeinen työharjoitteluni saatiin päätökseen ja miehelläni sattui olemaan töistä muutama päivä vapaana, joten mikään ei estänyt meitä varaamasta matkaa ruotsiin. Tytön opettajaa kerkesimme varoittamaan hieman aikaisemmin matkasuunnitelmista, mutta tyttöselle emme kertoneet mitään, jotta odottaminen ei olisi sietämätöntä. Niimpä kävimme nappaamassa tytön koulusta kesken päivän ja otimme nokan kohti olympiaterminaalia. Tällä kertaa matka taittui Silja Linella.

Olemme käyneet perheenä useammankin kerran ruotsissa ja kaikki perus nähtävyydet oli poisluettu, kuten Junibacken, Aquarium, Vasa museo ja kuninkaanlinna. Ulkoilmakohteet jäivät pois sään takia. Monet nähtävyydet olivat, myös sen verran kauempana terminaalista, ettei niihin viitsinyt lähteä. Emme halua viettää vapaapäivää tuli persiin alla. Kaikille on mukavampaa rennompi aikataulu. Onneksi ruotsissa on useita museoita ja yksi sattuikin olemaan lähellä Siljan terminaalia. Ostimme paikallisliikenteen päiväliput n.12€/hlö (Alle 7v. menisi maksutta) Yhden suuntainen lippu olisi tullut maksamaan 8.90€/hlö, joten laskupääni mukaan oli järkevämpää ottaa kokopäivän voimassa olevat liput kaikille, koska tulisimme matkustamaan enemmän kuin yhden matkan.Päätimme käväistä Historian museossa, jonne sattui mukavasti olemaan vapaapääsy. Sisällä olis erilaisia näyttelyitä, kuten vanhat aarteet ja kuoleman näyttely. Jälkimmäisen tajusimme vasta museon pihalla. Jälkikäteen huomasimme vielä , että näyttely olisi ollut K-13. Toivottavasti emme traumatisoineet lastamme siellä. Oli näyttelyissä lapsillekkin jotain! Kaivoimme mm. esiin luurankoja kumimurujen seasta. Se olikin tyttösen mielestä näyttelyn kohokohta. Aikuisillehan tämä oli milekäs paikka, ainakin meidän laisillemme aikuisille, jotka ovat kiinnostuneet kaikesta erilaisesta ja varsinkin kaikesta karmivasta. Suosittelen käväisemään!

Alunperin ajatuksemme oli suunnata Tukholmassa uimaan, mutta paikallinen uimahalli oli sijainniltaan liian kaukana (Eriksdalsbadet). Ehkä seuraavan kerran suuntaamme sinne. Nautiskelimme kuitenkin laivan omalla allasalueella. Laivalla oli kolmeporeallasta ja vesiliukumäki. Kaikki jota me tarvitsimme rentoutumiseen. Näin viikolla laivalla ei myöskään tarvinnut kärvistellä ihmispaljouden keskellä. 

Me tykkäämme matkustella paljon ja aina budjettimme ei ole suuren suuri. Jos matkaisimme aina isolla budjetilla niin matkustamisemme jäisi hyvinkin vähäiseksi. Joudumme siis miettimään jonkin verran mihin roposemme laitamme. Tälläkin kerralla mietimme jo etukäteen fiksuja valintoja. Otimme laivalta yhdeksi aamuksi buffetin (etukäteen ostettuna 28€/koko poppoomme 2 aikuista + 1 lapsi). Illallisbuffa oli hivenen suolainen hinnaltaa (etukäteen 38,50€/hlö + lapsi 11€). Päätimme syödä jotain muuta. Oikeastaan noilla hinnoilla söimme laivan muissa ravintoloissa kaksi kertaa koko porukka. Mutta jos olisi ottanut aamupalan kahdelle aamulle ja illallisbuffetin kahdelle illalle, niin johan lompakon sisältö tyhjenee pelkästään ruokailujen osalta mukavasti. 

Ruotsissa kävimme sitten syömässä paikallisessa kiinalaisessa buffetissa ja paluumatkalle haimme kaupasta hieman evästä. Näin minunkin verensokeri pysyi korkealla ja kaikilla on hauskempaa. Laivalla oli mukavasti ohjelmaa lapsille, joten luppoaikaa ei juuri jäänyt. Bingoonkin pääsimme osallistumaan. Laivamatkan kohokohta. Yöllä laivaa keinutti mukavasti neljämetriset aallot ja unet jäivät meidän aikuisten osalta hiukan vähäiseksi. Kuitenkin olo on mukavasti levännyt matkan jälkeen.

Näin on hyvä säätää fokus kohti Lahtea. Huomenna on nimittäin jälleen luvassa huoltohommia Fitness Expossa. 


@PTniinanevalainen
-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...