lauantai 9. syyskuuta 2017

Unelmat

Näin sateisena lauantaina jalkapäivän jälkeen huomasin jääväni mietiskelemään sohvalle sitä, minkälainen  minä olen. Oletko koskaan miettinyt minkälainen olet ihmisenä? Miten toteutat elämääsi jota elät? Kun luet tekstiä mieti, minkälainen olet. Ole rehellinen itsellesi. Moni väittää olevansa rohkea, tekevänsä elämästään omannäköisen, mutta kuitenkin hinkuttaa eteenpäin samassa oravanpyörässä kuin kakki muutkin. 


Oletko ihminen joka heittäytyy mahdollisuuksiin mukaan, vaikka tulevaisuudesta ei ole tietoa? Jos joku tarjoaa sinulle mieletöntä tilaisuutta, otat sen empimättä vastaan, vaikka joutuisit luopumaan jostakin isosta. Haluat elää unelmaasi ja toteuttaa mahdollisimman paljon. Jos se vaatii luopumista työpaikasta olet valmis!
Vai oletko se, joka haluaisi elää omaa unelmaa ja toteuttaa haaveita, mutta ei uskalla? Ehkä katsot vieressä kun joku muu toteuttaa unelmaasi. Ihailet häntä, mutta samalla tunnet pientä katkeruutta häntä kohtaan. 
Oletko se, joka kommentoi facebookissa aina toisten seinälle jotain negatiivista, kun toinen on saavuttanut jotain tai hankkinut jotain uutta? "ompas ruman näköinen", "Liikaa lihaksia", "Toimmoinen hajoo heti" tai "Liikaa selluliittia" 
Oletko ihminen joka saa päähänsä hyvän tai jopa vähän huonomman idean hetkessä. Idea vaivaa jonkin aikaa ennen kuin päätät toteuttaa sen, koska ideasta ei pääse muuten eroon. Nämä ihmiset tarvitsevat usein elämäänsä järjen äänen, jota kuunnella. 
Oletko se joka herää joka aamulla aikasin työhönsä, josta ei tykkää, mutta rahan takia sitä on pakko tehdä? Elämä suntuu jämähtäneen paikoilleen. Ehkä sinulla on lapsia ja vapaa-aika kuluu harrastusten parissa. Omaa aikaa ei ole (mielestäsi). Suoritat elämääsi etäänpäin, koska niin on vain tehtävä. Tyrmäät kaikki uudet ideat ja ajatukset huonoina. Sinulla on aina omat rutiinit, ne on hyvät, koska niin olet aina tehnyt. 
Tai sitten voit olla ainainen elämäntapa laihduttaja? Joka maanantai alkaa dietti ja keskiviikkona unohdat jo aloittaneesi sen. Muistat sen taas sunnuntaina ja aloitat maantaina. Valitat vaivojasi ja viikonlopun juot lasin viiniä ja omia sanojasi lainaten "nautit elämästä". Valitat samalla kun dietti ei toimi. Tai parhaimmassa tapauksessa PT:si on ihan hanurista, koska tuloksia ei tule vaikka syöt melkein ohjeiden mukaan, melkein joka päivä. 
Oletko se joka iloitsee muiden puolesta? Seuraa mielenkiinnolla muita, mutta haluat elää tasaista rauhallista elämää ja nautit vähän harmaasta arjesta. Tykkään tehdä arkisia asioita, laittaa ruokaa ja siivota. Käyt ehkä töissä, ja nautitkin työstäsi. Ehkä haluat kivuta vähän ylemmäksikin työssäsi pikkuhiljaa. 

Minä olen se, joka heittäytyy kaikkeen mukaan, mikä kuulostaa hauskalta. Olen se, joka menee perse edellä puuhun. Olen se, joka nuolee hetken haavojaa ja rypee alhaalla. Olen se joka nousee kuopasta aina vähän vahvempana ja vähän oppineena. Itken helposti, tarvitsen lohduttajaa ja elän täysillä. Nauran usein. Tarvitsen vierelleni tasapainoisen ihmisen, joka antaa minun toteuttaa itseäni, mutta painaa jarrua kun olen itse siihen kykenemätön. Lähtee mukaan hullutuksiini, mutta pienellä varauksella. Olen myös se, joka voi itkeä ystävän puolesta ilosta. Annan hyvän ystävän puolesta kaikkeni, niin kauan kun se on sen arvoista. Kun suutun oikeasti, minua ei lepytetä kunnolla enää ikinä. En ole katkera, löydän aina itselleni polun jota kulkea. Murehtimalla asiat ei parane. Jos haluat elää täysille, elä täysillä! Mutta ole valmis ottamaan silloin vastaan ne lyönnit, jotka saattavat osua.


Sellainen minä olen. Haluan elää unelmaani ja tiedän sen vaikeaksi. Sen takia se onkin mieletöntä! Mieletön unelma! Haluan kannustaa muitakin elämään unelmaansa. Se ei tarkoita välttämättä Everestin valloitusta. Se voi olla vaikka työpaikan vaihtaminen mielekkääksi. Jos olet konttorityöläinen ja haluat siivoojaksi, tee se! Älä välitä mitä muut sanoo, toteuta se jos se tuntuu hyvältä. Älä ole se, joka katkeroituu ja levittää negatiivisuutta. Negatiivinen ihminen on oikeasti läheisilleen todella raskas. Yritä edes etsiä elämästäsi se positiivinen juttu ja lähde seuraamaan sitä. Se ei aina ole helppoa, mutta etsivä löytää.

Itse rakennat elämäsi. Palikoita on paljon elämässä, niitä voi ohjailla, ne voi työntää oikealle paikalleen. Toiset painavat enemmän kuin toiset, mutta nekin on siirrettävissä. Kaikki on asenteestasi kiinni. 
@ptniinanevalainen
-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...