sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kohti kesää timmi-kiinteä-treenattu-uskomaton-täydellinen-kaikkienkuolaama vartalo!

Niin siis mikä oli? Aika mielenkiitoinen otsikko... Tammikuu pamahtaa pian tauluun ja moni painii näiden samojen asioiden parissa.


Mikä on täydellinen vartalo? Mikä on se mitä itse haluaisit? Miten sen voisi saavuttaa? Onko se realistinen ajatus? Tulisiko sinusta koskaan sellaista?

Tätä ajatusta pohdin useasti asikkaiden kanssa.

Itse haluaisin isot lihakset, samalla olla naisellinen ja pysyä aina lähellä kisakuntoa. Saada samalla maximaaliset tulokset aikaan mahdollisimman pienessä ajassa. Onkohan tämä nyt ihan realistista. Tähän muuten voisi vielä lisätä, että ne olisi kiva saavuttaa leipuri-kondiittori opiskelun, yrittäjyyden ja perheen ohessa.

Kysyn aina kun tapaan valmennettavan ensimmäistä kertaa tottakai tavoitteet. Sen jälkeen sen missä ajassa hän on ajatellut tavoitteet saavuttaa. Joskun tavoitteet on relistiset ja joskus asiakas ajattelee kaiken vaaleanpunaisten lasien läpi. Jos sinulla on elämässä jo muutenkin monta rautaa tulessa, niin paras vaihtoehto ei ehkä ole kilpaurheilijaksi ryhtyminen. Myös se miten tavoitteisiin päästään, on monella hukassa. Naiset kuvittelee usein, että rantakuntoon pääsee kovalla treenillä. Mutta totuus on se että 80% tulee kuitenkin sillä ruokavaliolla. Miehet taas kuvittelee, että joka salikerralla rautaa pitää aina saada nostettua vähintään 1kg enemmän kun edellisellä kerralla. Se olisikin kiva jos näin olisi! Ajatteleppa miestä joka on treenannut 30 vuotta, 2-4x viikossa salilla ja aina saanut kilon lisää rautaa tankoon. Huh huh mikä voimapesä!

Halusit sitten pudottaa 2kg tai 20kg se vaatii pitkäjänteistä työtä. Ei ehkä se pudotus, mutta mitä kun kilot on saatu pudotettua? Palaatko samaan vanhaan vai mitäs meinasit? Jotkut pudottaa painoa 20kg puolessa vuodessa helposti ja toiset tekee sen kahdessa vuodessa. Voisin kuitenkin väittee, että se joka on pudottanut pitkällä aikavälillä on oppinut elämään tasapainoisempaa elämää oman ruokavalion, treenien ja pääkopan kanssa. Puhun nyt siis omalla todella syvällä kokemuksen rintaäänellä, jonka olen asiakkaiden kanssa oppinut. Otan siis vastaan todella ylipainoisia ja myös todella vähän ylipainoisia. Molemmat ryhmät kokee omat vastoinkäymisesnsä ja usein ne jolla on vähemmän ylipainoa saavat tehdä töitä fyysisemmin vieläkin kovemmin kuin enemmän ylipainoiset. Kun taas ne kenellä on enemmän pudotettavaa painivatkin pääkopan kanssa. En voi väittää että kumpikaan on helpompi tie. Yleensä tavoitteetkin ovat niin erilaiset.

Omaan projektiin vaikuttaa myös enemmän kun uskottekaan ulkoiset seikat. Ystävät, elämänhallinta, rahatilanne, sosiaaliset kontaktit, asuinpaikka, perhe, tuki, ja treeniympäristö. Varmasti vaikuttavia tekijöitä on vielä lisääkin. Yksi vaikuttavatekiä on myös lääkäri tai hoitaja. Miten tosissaan sinut on otettu jos olet puhunut ylipainosta. Mitä sinulle on sanottu. Minne sinut on ohjattu. Oletko kokenut saavasi tukea? Moni on oikeasti huolissaan terveydestään ylipainon takia. Lääkiri toteaa, että ylipainoa on ja uiminen olisi hyvä tapa pudottaa painoa. Onhan se, mutta.... Haluuko kaikki pukea sen uimapuvun ylleen ja mennä uimaan? Tästä olenkin kirjoitellut jo aikaisemminkin.

Näitä asioita pohtien on hyvä mennä tammikuuta kohden! Minut löytää facebookista https://www.facebook.com/controlfitness2012/ tai instagramista @ptniinanevalainen

PT Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...