maanantai 2. tammikuuta 2017

Miten minä tein aikoinani ryhti liikkeen?

Kirjoittelen kerrankin vähän omista taustoistani. Olen MELKEIN aina ollut hyvin urheilullinen. Koripalloa ja juoksua pääsäntöisesti. Yläasteella kävin myös kuntosalilla ja nyrkkeilyssä. Taisinpa kokeilla tanssiakin. Jossain vaiheessa oli tauko kaikesta ohjatusta liikunnasta. Mutta silloinkin, olin hyvin aktiivinen. Kävelin paljon. Juoksin ja kesäisin rullaluistelin. Ruokaa ei juuri tarvinut tarkkailla. Kotona asuessani söin sitä mitä oli tarjolla. Pääsääntöisesti äitin tekemää kotiruokaa, mutta kyllähän nuorelle aina pizza ja hampparitkin maistuvat. Lapsena tyhjensin omat ja isoveljenikin karkkikaapin (vaikka se oli munalukolla kiinni). Voitte uskoa, että joskus nopeista jaloista oli apua...

Sain lapsen 21 vuotiaana. Olin hyvinkin hoikka ennen sitä ja raskauden alussa paino tippui vielä lähemmäksi viisi kiloa, koska pelkästään sana "liha" sai minut voimaan huonosti. Raskausaikana kuitenkin lenkkeilin, lähinnä kävelin koiran kanssa reippaita lenkkejä. Pyöräilykin oli mukavaa. Lautailun jätin pois talviharrastuksistani, mitä olin siihen asti aktiivisesti talvisin harrastanut. Painopisteeni kun oli hiukan muuttunut.

Tammikuu 2009

Raskaushan tuo usein muutaman ylimääräisen kilon ja niinhän se toi semmoiset myös minulle. Taisin kerätä lähemmäksi 20kg lisäpainoa 160cm pitkään varteeni. Tämä ei ensimmäiseen puoleenvuoteen minua juurikaan hetkauttanut. Kaikki toitottivat että imetys hävittää kilot. Jep jep, noh monella jonka kanssa olen jutellut ei näin ole käynyt. Vaan kyllä se ruokavalio itseasiassa merkkaa tässäkin vaiheessa aika paljon.

Vuosi kun oli kulunut synnytyksestä. Olin väsähtynyt, huono ryhtinen ja vauva-arkeen tympiintynyt mamma. Uutenavuotena 2009-2010 ilmoitin juoksevani puolimaratonin 4kk päästä. Juoksusta oli kulunut lähemmäksi kolmatta vuotta jo tuolloin. Ei auttanut. tämän kun olin ääneen sanonut niin Niina veti reippain kätösin lenkkikengät jalkaan 1.1.2010 ja juoksi 100m ja konttasi kotiin. Mieltä ylentävää.... Mutta uskokaa juoksin kuin juoksinkin puolimarathonin 4kk päästä. Siihen vaadittiin hyvä ruokavalio (painon takia), kuntosali ja hemmetisti kävely/juoksulenkkejä. Paino tippui silmissä, ryhti parani, voin taashyvin. Olin oma urheilullinen minäni! Ohjelmat ja ruokavaliot suunnittelin itse. Olihan minulla takanani jo usempi urheilun täyteinen vuosi. Luin kirjoja, opiskelin, opiskelin lisää ja hurahdin. Ainoa joka varmasti jaksoi uskoa minun uudenvuoden lupaukseeni oli varmaan mieheni (paitsi ehkä ensimmäisen lenkin jälkeen). Hän kannusti, järjesti minulle lenkki aikaa vauva arjen keskellä. Oli kiinnostunut mitä söin ja mitä kaupasta ostettaisiin. Tässä vaiheessa voin sanoa, että tarveellisesti voi syödä pienemmälläkin pudjetilla. Ei meillä ollut hienoja työpaikkoja, joista tienaa rahaa tonnettain. 
kesä 2010
Olin juossut jo puolikaan ja tiputellut suurimman osan ylimääräisistä kiloista.

Eikä se vauva- arki rajoittanut jumppaamistani kotona. Nyt joku huumoriveikko kehaisee miten kolmen tai vaikka viiden kanssa on hankalampaa, niin vastaukseni on että se on oma päätöksesi ollut. Valittaminen ei auta. Joko päätät että pystyt siihen niiden kolmen tai vaikka viiden kanssa tai sitten olet pystymättä. Kuitenkin iso osa tavoitteista syntyy kuitenkin ruokavaliosta. Ja kyllä tiedän äitejä ja isiä joilla on kolme lasta ja urheilee silti ja syö lapsista huolimatta terveellisesti, jolloin energiaakin riittää enemmän.


Kesä 2013
Kesä 2014
Voipi olla että saan riehakkaat äidit vetämään kurpitsapellon nenäänsä. Oikeastaan kirjoitin tämän tekstin kannustukseksi muille äideille. Kontatessani ensimmäisen lenkin jälkeen kotiin. Voin sanoa että mielessä käväisi uskon horjahtaminen omaan tekemiseen. Kuitenkin päämäärätietoinen harjoittelu tuotti tulosta. Ensimmäisen 15km lenkin jälkeen taisin jopa nauttia juoksusta. Muistan katselleeni maisemia! Muistan kun juoksu rullasi. Silloin tiesin että urheilu tulee jatkossa olemaan aina elämässäni!

alkuvuosi 2016

 Kevät 2016
Unelmat on tehty toteutettaviksi, ei saavuttamattomiksi <3


niina2008@hotmail.fiHYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!!
@ptniinanevalainen
-Niina-

PS.
KUN HALUAT KUNNON TOIMINNALLISTA HARJOITTELUA! Treenit tuovat tarvittavaa vaihtelua treenaamiseen ja varmistaja on aina paikalla. Harjoittelemme tekniikkaa mm.kyykkyihin ja maastavetoon. Näissä treeneissä pääset ylittämään itsesi!Suositut RYSKE treenit jatkuvat keväällä! Treenit toteutetaan FITkunnossa, hyvinkäällä. Luvassa kyykkyjä, maastavetoja, lekalla lyöntiä, TRX naruja, painopalloja ja paljon muita treenivälineitä.

Varaathan paikkasi mahdollisimman pian. Sähköpostitse, facebookissa tai puhelimella tämä onnistuu. Ilmoitathan: Nimen, sähköpostin, osoitteen ja puhelinnumeron ilmoittautumisen yhteydessä. Tunnit sopivat ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta!
Tunteja on luvassa kymmenen. Tunnit ovat perjantaisin klo.18-19. EI JOKA PERJANTAI! Lisätietoja: https://www.facebook.com/controlfitness2012
1 kommentti:

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...