lauantai 15. lokakuuta 2016

Hetken huili ja syksyn vitamiinit

Hiljaiselooni löytyy muutamakin syy. Koulu, työ, työharjoittelu, perhe, Fitness Expo ja peurakolari. Kaikesta toistaiseksi selvinneenä tänään aloittelen keppijumppaa ja kävelyä lenkin merkeissä.


Viimesiä kirjoituksiani olikin dietin lopettaminen ja diettisujuikin osaltani hyvin tai oikeastaan se turvotus laski, niin kuin oli tarkoitus. En kuitenkaan kerinnyt täydellistä dietti raporttia siitä kirjailemaan, koska tärkeämmät jutut on vienyt voiton.

Ben Weider takatilat
Viime viikon loppuna olikin aikamoinen härdelli Lahden messukeskuksessa. Huoltajahommiahan siellä tuli muutamana päivänä tehtyä. Olin Pelkosen Lauralle vasempana kätenä Ben Weiderissä ja SM mittelössä.Ben Weideristä voi lukea enemmän TÄÄLTÄ. Kilpailu tuli Nicole Wilkkinssin tilalle. Laura koppasikin viidennen sijan SM kisoista.Onnea Lauralle.

SM tulosten odottelua
Kilpailuja en viitsi sen enempää alkamaan ruotimaan, koska ne pettyneet muidut ja miekkoset jotka eivät pärjänneet, joutuvat nyt opettelemaan kilpailun hengen ja treenaamaan kovempaa jos on halua pärjätä. Itkeminen tuomaripelistä tai eri linjasta ei nyt auta. Itse myös nämä kolhut ottanut vastaan ja todennut, että tämähän vaatii hitommoista työtä vielä ja siitä oppineena nyt rakennetaan lihasta vielä tovi.

Työputkeni jatkuu I love me messuilla ensiviikonloppuna, jossa minut voi bongata. Sain kutsun muutamille muillekkin messuille, joten nyt kannattaa seurata Cotrol Fitnesin facebookkia. Laitan jakoon messulippuja! Yksi lippupaketti jaettiinkin jo I love me messuille.

Nämä jaettiin jo!

Kirjoittelen taas muutaman jutun lisäravinteista. Jokainen liputtaa vähän oman purkkinsa puolesta. Niin minäkin teen. Liputan omien vitamiinien, aminoiden ja protskujen puolesta. Varsinkin syksyllä vitamiinien tärkeys korostuu kun flunssakausi meinaa jyrätä. Näin "massakaudella", "offikaudella" miksi kukin haluaakaan kehityskautta kutsua, lisäravinteeni hiukan vaihtuu. Vitamiinit pysyvät kuitenkin samoina.

Mitä vitamiineja sitten käytän:
Monivitamiini, http://voimaravinteet.fi/tuote/multi-pack/
Omega3
Magnesium. http://voimaravinteet.fi/tuote/magne-100-sport-60-kapselia/
(C- ja D-  kausittain lisänä)

Miksi käytän vitamiineja?
Mielestäni jokaiseen lisäravinteeseen tulee löytyä syy, miksi sitä käyttää. Tässä muutama kiteytetty syy omiin vitamiini purnukkoihini. Vitamiineista väännetää usein paljonkin, varsinkin nyt kun kalliita purnukoita tupsahtelee kokoajan markkinoille. Sen takia kirjailen omat syyni käyttää vitamiineja. Ei ole ensinäkään tavatonta että alkukartoitukseen tulija kysyykin minulta
"Ethän määrää mua käyttämään mitään kalliita ketjutuotteita..." Ei, en määrää. Kerron omat suositukseni kyllä. Ne on seuraavat. Kuitenkin jollekkin joutuu suosittelemaan useampiakin, epäilemäni puutostilan takia.

Omega 3
Rasvan palamisen tehostuminen (saattaa edesauttaa), tulehdusreaktion väheneminen (kipua lieventävä vaikutus), saattaa vähentää kortisolipitoisuuden nousua,

Vitamiinit
Suomalaisten yleisimmät puutteet vitamiinien osalta ovat D-vitamiini ja Magnesium. Vitamiinit mm. tukevat aineenvaihduntaa ja auttavat vahvistamaan vastutuskykyä. Tasapaino kehossa auttaa myös jaksamaan ja näin ollen treenatessa hyödyn voi huomata. Ja ylipäätänsä, jotta jaksaa lähteä sinne treenaamaan.

Magnesium
Unen laatu ja näin ollen palutuminen, Krampit ovat yleisin vaiva, joka yhdistetään usein magnesiumin puutteeseen. Verensokerin tasoittuminen.

Ruokavalio tulisi kuitenkin olla monipuolinen. Marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, öljyä, proteiinia, kuituja ja yrttejä. Yllä vain pintaraapaisu vitamiinien tarpeellisuudesta. Laihduttaja yleensä rajoittaa jonkin verran ravinnon saantia, jonka takia monipuolisuus voi kärsiä. Tämän takia vitamiinien saatiin on tärkeä kiinnittää huomiota.


-Niina- 
@ptniinanevalainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...