keskiviikko 24. elokuuta 2016

Turvotuksen taltutus on hyvää vauhtia käynnissä!

Uusille lukijoille alustuksena. Maanantaina starttasi neljän viikon projekti turvotuksen taltutus. Oma ruokavalioni löytyy TÄÄLTÄ ja kotitreeniohjeet TÄÄLTÄ. Mukaan voi tulla kuka vaan, joka kokee tarpeelliseksi hiukan siistiä ruokavaliotaan, kokee että liikuntaa pitää lisätä tai/ja muutama kilo saa homman edetessä tippua. 

Takana salitreeni + porraskone + crosstrainer  (En ehkä hehkeimmillään :D) Mä en ole niitä misuja, jotka näyttää kansikuvatytöiltä treenatessaan. 
Projekti on ainakin omallakohdallani lähtenyt hienosti käyntiin. Kasviksia ja vihanneksia menee suusta sisään taas hyvä määrä ja vedenjuontikin on taas kohdillaan. Treenit on sujunut kivasti ja aerobistakin on tullut tehtyä jo useamman tunnin edestä. Vaa'allahan käyn vain maanantaina ja perjantaina, joten punnitusta odotellessa. Sormukset nyt ainakin on alkanut jälleen tippumaan sormesta, joten eiköhän turvotuskin ole alkanut vähenemään.


Ne jotka on repsahtanut jo heti alkuunsa, voi nyt kammeta itsensä uudestaan mukaan. Hommaa ei ole vielä menetetty! Muista, että vaikka hairahtaisit johonkin "ei sallittuun" seuraava ruoka pitään syödä normaalisti eikä heittää hanskoja tiskiin. Pahin on se että ajattelee, sitten jätän loppu illan ruoat pois. EI NIIN! Silloin nimenomaan syödään kiltisti loppuillan ruoat ohjeiden mukaan. Näin vältytään napostelu kierteeltä.

Oma aamupalani

Lounas (näyttää pieneltä, voin kertoa että kuva vääristää)

Eväät: Välipala riisikakut 3kpl, Pienissä purkeissa on lisäravinteet ja päivällinen oli kanasalaatti
Munasalaatti iltapalaksi. Sekin näyttää jotenkin pieneltä mutta todellisuudessa se on iso. 

Jos pihistelet kasviksista, niin luultavimmin se kostautuu myöhemmin. REILUSTI KASVIKSIA JA VIHANNEKSIA! Vihreät pitävät myös vatsan kunnossa. Jos nyt tuntuu, että vatsa ei toimi nii tarkista seuraavat asiat:

  1. Saatko tarpeeksi hyviä rasvoja? (öljyt, pähkinät, siemenet yms...)
  2. Kuidut? (mustikka, kaalit)
  3. Veden juonti? (Ei se suoli kuivana toimi)
Nyt joku ihmettelee missä on kaikki hedelmät. No mutta, ei me nyt hedelmiä syödä :) Onko vähän vasten kaikkia opittuja neuvoja? Perustelen vähän päätöstäni jättää hedelmät pois tästä ruokavaliosta.
Ne jotka ovat sokerikoukussa joutuvat kamppailemaan kaikkien sokeria sisältävien ruoka-aineiden kanssa. Jos halutaan sokerista vierottautua, joudutaan jättämään pois sokeria sisältävät ruoka-aineet. Hedelmät valitettavasti sisältyvät tähän joukkoon. Sokeria on hedelmäsokerikin. Eli vierottautumisvaiheessa ei edes hedelmäsokeria. Sanokoon kuka mitä tahansa, mutta näin ylipainoisten kanssa päivittäin töitä tekevänä voisin sanoa, että tiedän mistä puhun. Hedelmillä korvataan helposti sokeri. Hups, meni rasiallinen viinirypäleitä. Siitä on helppo sitten siirtyä jäätelöön ja siitä karkkiin. No tokihan hedelmä on parempi vaihtoehto, mutta nyt kun halutaan tuloksia niin jätetään se hedelmä hetkeksi kaupan hyllylle.
Jos olet mielestäsi vetänyt tiukkaa linjaa koko viikon ja perjantaina olet halutussa vaakalukemassa (välitavoite) niin voit lauantaina hiukan herkutella. Yksi ruoka-ateria jotain mikä ei sisälly omaan ruokavalioosi. Ja siihen päälle jälkiruoka. Tämä kuitenkin vaatii sen, että tiedät pystyväsi palaamaan takaisin ruoka-valioon sen jälkeen. Jos kuitenkin epäröit niin älä pidä herkkuhetkeä! Tämä hetki ei saa karata lapasesta, vaan pitää pysyä hallinnassa koko ajan. Oma herkkuhetkeni tulee olemaan luultavimmin jokin kunnon iso ruoka ja ehkäpä omatekemä jokin keksi, pulla tai sitten vain jäätelö.

Projektia voi edelleen seurata instagramissa @ptniinanevalainen
-Niina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...