tiistai 30. elokuuta 2016

Miten minulla sujuu projekti?

Takana on TURVOTUKSEN TALTUTUSTA viikko. Toinen viikko Starttasi juuri. Aloituspainoni oli 63 ja nyt se oli 61.9kg eli homma etenee toivotusti. Jos sinun hommasi ei etene, niin luultavimmin syömiset ovat edelleen väärällä mallilla. Suurimmalla osalla ihmisistä kun homma toimii niin että syödään vähemmän energiaa mitä kulutetaan. MUTTA jos olet vetänyt syömiset liian alas, niin silloin homma ei toimikkaan. Myös liika vaa'alla ravaaminen vääristää omaa mieltä. Paino kun tippuu sykleissä, välillä saattaa jopa hiukan nousta ja taas lähteä laskuun. Itse käyn vaa'alla, niin kuin aijemmin kirjoittelin, maanantaina ja perjantaina.  Näin pienet painon heilahtelut eivät rasita mieltä.

Lisätään hommaan hiukan panoksia. Jos olet tällähetkellä tehnyt kotijumppaa tasolla yksi. Niin nyt siirry tekemään jumppaa tasolle kaksi. Jumppaohjeethan ja vaikeusasteet löyty TÄÄLTÄ

Jos syömiset tökkii pahasti,yritä keksiä vaihtelua syömiseen. Esimerkiksi kesäkurpitsa lasagne tai täytetyt kesäkurpitsaveneet ovat mukavaa vaihtelua. Netti on pullollaan ruokaohjeita joita muokkaamalla pystyt tekemään sellaista ruokaa jota itsekkin haluat syödä.

Viikonloput ovat monelle pahoja. Perheelle tarjotaan toista ruokaa ja itselle tehdään toista, mutta pitääkö asian olla näin? Voisiko viikonloppuna tehdä sellaista ruokaa mitä kaikki söisi? Tortilloja joita jokainen voisi täyttää itselle sopivaksi? Perunamuusi, keitetyt kasvikset, kanapihvit ja salaatti pöytää ja jokainen syö mitä haluaa. Näin ruokailu sujuu myös viikonloppuna ja yhdessä perheen kanssa.


Jos liikunnan järjestäminen on viikonloppuna mahdotonta, niin älä edes yritä tunkea sitä mukaan sinne kiireiseen päivään. Pyhitä viikonloput levolle. Viikolla hoidat sitten jumpat pois alta. Itse liikunta on henkireikä. Nautin siitä kun saan vetää kuulokkeet korville ja olla yksin ajatusteni kanssa. Ei tarvitse olla sosiaalinen, ei tarvitse hymyillä, ei tarvitse mielyttää ketään, kukaan ei vaadi sinulta mitään (muuta kuin sinä itse), sinun ei tarvitse selittää kenellekkään miksi toimit niin kuin toimit, sinun ei tartte näyttää hyvältä ja olla täydessä meikissä. Teen suoritukseni ja painelen syömään. Ehkä parasta!

Muistakaahantreenailla aerobista lihaskunnon ohella, jos paino ei ala tippumaan pelkällä lihaskuntotreenilla. Reipas kävely, pyöräily, porrastreeni, uinti ja ryhmäliikunta ovat hyviä vaihtoehtoja tähän. Alkuun voi lähteä puolella tunnilla liikkeelle ja lisätä aikaa pikkuhiljaa. Porrastreeniä ei tosin välttämättä tarvitseedes puolta tuntia :)

PS. Vatsaläski ei muuten lähe vatsalihaksia hinkuttamalla :D

-Niina-
@ptniinanevalainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...