sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ruoka puhututtaa

Olen nyt heti tammikuun alkuun kirjoitellut postausta liikunnasta. Nyt ajattelin käydä läpi vähän ruoka puolta. Senhän jo opimme että 80% tulee ruokavaliosta, oli tavoite laihdutus, kiinteytyminen, liikunnan lisäys, 10km juoksu tai jokin muu omaa terveyttä edistävä tavoite. Pelkästään arjessa jaksamiseen auttaa ruokavalion muutos usein hyvinkin paljon. Jos ruokavalio on retuperällä, niin sen nyt vain huomaa kropasta, ihosta, energisyydestä, hiuksista, kynsistä ja sosiaalisesta elämästä. Sosiaalisen elämän nostin tähän, koska yllättävän moni nainen jättää menemättä illanistujaisiin tai baariin sen takia, koska kokee itsensä lihavaksi kavereidensa seurassa tai ei löydä päällepantavaa. Kyse ei ole vain yhdestä tai kahdesta naisesta jolla on itsetunto alhaalla. Jos kuulostaa tutulta, niin voisiko asialle tehdä jotain? Minä en ainakaan haluaisi jättäytyä pois pirskeistä asian takia johon voin itse vaikuttaa. Jo pelkästään liikunnnan lisääminen ja pieni ruokavalion korjaus remontti auttaa itsetuntoa paranemaan. Moni sanookin jo muutaman liikuntasuorituksen jälkeen, että olo on loistava! Niin ne elämäntavat vain vaikuttavat oloon.

Voisiko esimerkiksi näillä muutoksilla päästä alkuun?

  • Ateriarytmi
Syö muutakin kuin lounas ja iltapala. Näin aterialla ei tule tungettua ruokaa suusta sisään kerralla niin paljon. Useamman pienen aterian nauttiminen päivässä voisi olla ratkaisu.

  • Juo vettä
Korvaa ruokajuoma vedellä. Hörpi vettä pitkin päivää. Jätä pois myös keinotekoisesti makeutetut juomat. Tämä muutos auttaa turvotuksessa ja ihossa nopeasti. 

  • Kiinnitä huomiota tunnesyömiseen ja tapoihin
Ootko sohvamussuttaja? Tunnesyöppö? Vai huijaatko itseäsi napostelulla?

  • Panostatko laatuun?
MINÄ EN PUPUN RUOKAA SYÖ! Noh, sitten tunnet olosi varmasti terveeksi, niin ei tartte asiasta enempää keskustella.

Sitten kun edellä mainitus asiat on kunnossa olet jo hyvällä mallilla. Usein kuitenkin ihmiset on ovelia huijaamaan itseensä. 

"Minulla on hyvät ruokailutottumukset ja liikun tarpeeksi." 
"Tunnetko olosi sitten terveeksi ja olet siinä painossa kun haluat. Jaksat töissä tai lasten kanssa arkea?" 

Jos näin on niin mielestäni asiat on hyvin! Jatka samaan malliin!  Jos kuitenkin vastaat johonkin kohtaan EI, niin mieti liikutko ja syötkö sitten oikeasti hyvin. Vai voisiko jotakin vielä muuttaa. Onko liikunta yksipuolista? 

Ei tarvitse olla nero. Tarvitsee vain olla päättäväisyyttä. Kaupassa hyvät valinnat koko perheelle. Jos syöt pääsääntöisesti hyvin,  silloin mukaan mahtuu myös herkuttelua. Älä ole liian ankara itsellesi, mutta jos haluat tuloksia, kannattaa miettiä mikä asia on helpoin muuttaa ensimmäiseksi ja pysyä päätöksessä. 

Loppuun vielä mielenkiintoinen resepti:

Munakaskuppi:

Muffinssivuoka
Kalkkunaleikkele
Kananmuna
Yrttejä
Mausteita

Laita uuni 175 asteeseen.

Asettele leikkele muffinssivuoan pohjalle. Riko kananmuna lasiin/kippoon. Laita munan joukkoon yrttejä/mausteita (itse laitoin suolaa, basilikaa, pippuria mutta voin käyttää mitä haluat). Joukkoon voi lisäksi silputa myös kalkkunaleikkelettä tai muuta lihaa. Voit laittaa joukkoon myös vähän juustoraastetta tai raejuustoa. Katso kuitenkin ettei täyte ole liian suuri! Kaada munasekoituksesi kalkkunaleikkeen sisälle muffinssikuppiin. Laita uuniin!


Munakaskuppi on valmis kun kalkkuna on kovettunut ja pysyy kasassa ilman muffinssivuokaa. 

Hyvää ruokahalua!
-Niina-
@ptniinanevalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...