perjantai 11. joulukuuta 2015

Sika hyvää kinkkua!!!

Lähde: http://www.iltalehti.fi/fiidifi/
Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä ruokaa.... 

Onko harjoituskinkku jo ostettu? Laatikoilta mastettu? Pikkujouluissa juotu pää täyteen? Pipareita leivottu? Torttutaikina pakastimessa? Glögi viikonkonloppu rentouttajana?

Joulutorttu luumutäytteellä 1kpl                             157Kcal

Porkkanalaatikko 100g                                            121Kcal

Sian kinkku, rasvaton, uunissa paistettu 100g       170kcal 

Glögi 2dl                                                                   98 Kcal

Piparkakku 1kpl                                                      24 Kcal

Lähde: Fineli 

 "Jess! Vaaka näyttää syksystä -10kg! Woppaa! Olen panostanut painonpudotukseen täysillä ja onnistunut siinä. Ensviikonloppuna on ensimmäiset pikkujoulut. Tarjolla on jouluruokaa pitkän kaavan mukaan ja juodaan muutama lasi viiniä. Sitten on seuraavat pikkujoulut ennen joulua ja sitten onkin joulu. Ihanaa rauhoittumisen aikaa. Meille tulee koko suku syömään ja eihän siellä kehtaa olla syömättä kun kaikki tuo jotain. Sitten meillä on naapurilla joulupäivänruokailu ja sitten tapsana sukulaiset soittivat syömään. Käyn muutaman välipäivän töissä ja sitten uutenavuotena meille tulee sukua syömään ja ampumaan raketteja."
Aika tuttua tekstiä varmaan monelle? Jos ei nyt ihan tällä kaavalla niin sinneppäin. 10kg laihdutukselle saattaa käydä hassusti. Varsinkin jos olet ollut vähähiilarisella dietillä tai muuten vain tiukemmalla ruoalla koko syksyn.

"Joulu on kerran vuodessa? Silloin voi herkutella."

Esimerkki ihmisellä joulu tulee olemaan aika monta kertaa tänä vuonna. Eikö?

"Ei me paljoa meinata syödä jouluna."

Ettekö? Miten juomisen laita?

Tammikuussa on salien ja personal trainereiden kulta-aikaa. Ihan vain sen takia kun jouluna on päässyt kertymään muutama ylimääräinen kilo ja ne halutaan pois ennen kesää. Viimeset tosin herää kesäkuntoon niinkin aikaisin kun huhtikuussa-toukokuussa.

Joulunakin voi tehdä fiksuja valintoja. Moni sanookin tekevänsä. Moni kuitenkin huijaa vain itseään. Jos oikeasti vietetään se joulu jouluna, niin hirvittävän suurta vahinkoa ei saada aikaan. Mutta jos joulu jatkuu 3 viikkoa niin sillä saadaan parhaimmassa tapauksessa yli puolet syksyn tuloksista takaisin. Sitten ihmetellään että mistä nää kilot on oikein kertynyt....? Nii-in, en kyl nyt tiiä...

Jouluruokaan laitetaan parhaimmillaan monia satoja euroja ja sitten tuskastellaan kun niitä syödään vielä loppiaisenakin. Ja loput heitetään sitten roskiin. Tyylinsä kullakin.

Joku ehkä muistaa viimevuoden kalkkunan! Katastrofista johtuen ostan tänä vuonna kalkkunarullan!
Minäpä päätin tänävuonna että meijän jouluna panostetaan ruoan terveellisyyteen. Tottakai pöydästä löytyy gluteiinittomat laatikot ja kinkku. Gluteiiniton siksi, koska meillä juhlii myös yksi keliaakikko. Muutoin en pelkää gluteiinia tai viljoja. Löytyy rosollit ja kalat myös. Ajattelin kuitenkin laittaa tarjolle erilaisia salaatteja tai "kokoa omasi" salaattipöytä. Näin ollen toteutus. Syö ensiksi yksi lautasellinen salaattia toteutuu hienosti.

Yksi asia mistä ei usein puhuta kun mennään kylään vieraille on se, että vierailija ei välttämättä ole kiinnostunut pullasta tai piirakasta. Hän söisi mielummin jotai terveellistä. Kestitsiä vetää heparit jos pullapitko ei maistukkaan. Usein myös tuputetaan lisää, vaikka naama muterolla on vedetty jo yksi pulla. Jouluna usein pöydän ääreen kerääntyy muitakin kuin oma perhe joten hyvä kestitsijä tarjoaa jokaiselle jotakin! Ottaa huomioon jos toinen on kamppaillut pitkään ylipainon kanssa. Eikä se tarkoita sitä, että pitäisi tarjoilla salaatinlehti mantelipedillä :D Jos jollain on alkoholiongelma, niin ethän sä nyt vie kossupulloakaan siihen nenän eteen tyrkylle!


Viimevuoden joulusali!
Viimevuoden joululenkki! Sapuskallakin toppatakki. 

Viimevuonna oma jouluaattoni alkoi salilta ja päätyi iltalenkkiin. Nautin siitä rauhallisuudesta! Salilla hiljaista ja ulkona vieläkin hiljaisempaa. Toissa jouluna painokin tipahti huomaamattaan joulun aikoihin.

Itse päätät mitä laitat leipäluukusta sisään. Minä päätän mitä omastani menee.
Stressitöntä joulunalusta kaikille lukijoille.

-Niina-
@ptniinanevalainen












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...