maanantai 21. joulukuuta 2015

PT palvelu tai salikortti joululahjaksi?

Kuva: Täältä
Tämä onkin sitten kaksipiippuinen juttu. Toiset voisivat mielellään ostaa personal traineri paketin kumppanilleen lahjaksi. Toiset ei ikinä. Ymmärrän hyvin myös niitä joilla nousee niskavillat pystyyn ajatuksesta antaa lahjaksi PT paketti. Mielestäni ajatus tämänkaltaisesta lahjasta on hyvä (kuitenkin pienellä varauksella).

Älä osta PT palvelua lahjaksi jos:

  • Henkilö jolle antaisit lahjan ei ymmärrä miksi sen saa
  • Henkilö jolle antaisit lahjan ei ole koskaan maininnut haluavansa PT:tä
  • Henkilö ei ole itse valmis laittamaan kuntoilun eteen tikkuakaan ristiin
  • Henkilö luulee PT:n laihduttavan hänet (Taikuri PT)
  • Henkilö ei tiedä mitä PT tarkoittaa
  • Henkilö vetää hernepellon nenäänsä pelkästä ajatuksesta

Aina välillä kun mainostan PT palvelua lahjaksi, joku kommentoi tai laittaa viestiä että ei iki maailmassa voisi antaa sen kaltaista lahjaa. Mutta on myös ihmisiä jotka haluaisivat yli kaiken sen kaltaisen lahjan! Esimerkiksi juuri synnyttänyt äiti voisi haluta apua ruokavalion koostamiseen tai kuntoilun aloittamiseen. Joku taas ei ole ikinä käynyt salilla, mutta haluaisi oppia salitekniikoita. Yleensä kuitenkin ihminen, joka haluaa tämänkaltaisen lahjan on kyllä maininnut asiasta.

Aina välillä joku ihana puoliso ostaa kumppanilleen lahjaksi pt käynnin. Lahjan saaja sitten varaa ajan ja istahtaa kanssani alas ja ensimmäiset sanat on että "Mitä täällä tehdään?" Noh, mutta istuskellaan vaikka tässä ja rupatellaan :) Eli ohjeena kaikille lahjan ostaneille: JUTTELE LAHJAN SAAJAN KANSSA HALUUKO SE PT:n! Jos ei halua tai ei tiedä mikä se on, niin ehkä toinen lahja on paikallaan... Se on yhtä turhauttavaa personal trainerille kun asiakkaalle jos asiakas ei halua tehdä mitään. Ajan hukkaa!

Toinen samankaltainen juttu on salikortin hankinta. Jos vaimo on puhunut vuoden verran liikakiloista ja itsetunto on alhaalla niin ensimmäinen hyvä joululahjaostos ei välttämättä ole 10x salikortti. Voi olla että lahjan antaja (varsinkin jos se on oma kumppani) voi saada lahjasäkistä naamaansa. Toisaalta jos lahjan saaja on puhunut asiasta että sellainen pitäisi joulun jälkeen hankkia niin miksipäs ei voisi joululahjaksi sellaista antaa. Tai jos lahjan saaja on muutenkin himoliikkuja niin lahja olisi varmasti mieluisa.

Lahjan antajan kannattaa kuitenkin olla näiden lahjojen kanssa hienotunteinen. Mietti muutama kerta mitä korttiin kirjoittaa:
"Ajattelin antaa kulta sinulle lahjan, joka on tärkeä meille molemmille." 
Miten nainen ymmärtää:
" Haluan sua enemmän jos pudotat muutaman kilon. Niin ja mun ei tartte kuunnella sitä valitusta liian pienistä vaatteista."
Varma sotatila! Noh, ei nyt ehkä ihan kaikilla. Mutta silti neuvoisin lähestymään asiaa vaikka toisella tavalla.
"Olet puhunut pitkään jo tästä. Ajattelin että voisimme yhdessä aloittaa terveellisemmän vuoden. Hyvää joulua rakas!"
Ehkä sota olisi sovittavissa jos teksti olisi viimeisen vaihtoehdon kaltainen :) Asia on ehkä yhtä arka kun keittokirjan antaminen joululahjaksi huonolle kokille.

Ehkä ponttini tuli suurin piirtein kuitenkin selväksi. Mieti mitä lahjaksi annat! Itse heittelisin kärrynpyöriä jos joku maksaisi seuraavan valmentajamaksuni. Lahjan saajat on erilaisia.

Saan jokatapauksessa tänävuonna ainakin kaksi lahjaa. Molempia olin itse mukana ostamassa. Toisen jopa itse paketoin. Tiedän että tästä tulee pakettirikas joulu :D

Kuva: Nevalainen Petri
 Näillä sanoilla joulun viettoon!
Hyvää Joulua kaikille lukijoilleni! 
 -Niina-
@ptniinanevalainen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...