perjantai 27. marraskuuta 2015

Dubai- Ras Al Khaimah


 Viikko vierähti nopeasti Arabiemiraateissa. Olimme Ras Al Khaimahissa. Noin 80km Dubaista. Halusimme hiukan rauhallisempaan kohteeseen kuin Dubai. Päätös oli mitä mahtavin lapsen kanssa liikuttaessa. Emme ottaneet mitään täyshoitopakettia, koska se olisi mennyt hukkaan kun tarkoitus oli matkata ja nähdä muutakin kuin hotellin alue. Kävimme Dubaissa päiväreissulla ja useita omatoimireissuja lähi maastoon. Hotellilla kävimme lähinnä nukkumassa ja syömässä aamupalan. Hotellilla oli myös kuntosali. Sali oli pieni, mutta oikeastaan melkein kaikki tarvittava löytyi. Jonkun verran soveltamista ja mielikuvitusta vaadittiin koska levypainoja oli n.50kg asti. Jalkaprässi oli siis poisluettu treeniliikkeistä:D Oikeastaan ei paljoa jalkapäivää voinut ajatella omatoimiretkiemme lisäksi. En kuitenkaan käynyt tekemässä salilla kuin kolme kevyttä treeniä viikon aikana.


Ice Land- vesipuisto
 Maana Emiraatit yllättivät positiivisesti. Meillä oli jonkinmoiset ennakkoluulot maata kohtaan, koska aikaisempi matka egyptiin oli pohjanoteeraus. Olimme kuitenkin kuulleet niin paljon positiivista palautetta maasta että uskaltauduimme lähtemään reissuun ja se kannatti!

Matka ei ollut osaltamme shoppailureissu vaan enemmänkin haimme kokemuksia ja rentoa lomaa. Emme halunneet tehdä aikatauluja tai pitää kiirettä mihinkään suuntaan. Tiedättekö ne perheet, jotka stressaavat lomalle lähtöä jo monta viikkoa aikaisemmin. Lentokentällä jo vanhemmat kiroavat koko lomaa ja lapset huutavat naama punaisina. Vanhemmilta nousee savu korvista jo ennen kuin loma on kerinnyt alkaa. (Näitä tapauksia tuli vastaan!) Emme halunneet sellaista. Lähdimme matkaan asenteella "Otetaan rennosti ja katsotaan mitä keritään tehdä"Oikeastaan asiat joita halusimme tehdä oli Dubaissa käynti, uiminen, vesipuisto ja perheen kanssa rentoutuiminen. Kuitenkin kerkesimme tehdä vaikka mitä! Oppaan kanssa juttelimme matkan alussa ja kyselimme hiukan maasta ja maan tavoista. Nopeasti tuli selväksi että tässä maassa ei kävellä! Huomasimme tämän nopeasti. Kartassa välimatkat näyttivät lyhyiltä, mutta todellisuus oli jotain aivan muuta. Taxilla reissaaminen oli onneksi halpaa. Taxilla reissaaminen oli myös hauskaa, koska aavikolla käveleviä villikameleita oli hauska bongata. Kameleita tulikin bongattua varmasti lähemmäksi 100. Kävimme myös hiukan kävelemässä aavikolla, joka alkoi suoraan hotellimme edestä. Meillä on hirviaita- siellä oli kameliaita.
Ruoka-aika
Mamman matkamurkina

 Moni asiakkaani kyselee minulta aika ajoin vinkkejä matkalla syömiseen. Muutaman kerran viikon aikana toki kävimme syömässä jossakin. Matkustamiseen kuuluu mielestäni myös hyvä ruoka. Mitä valitset ruokalistalta on kuitenkin se pääasia. Jäätelöä ei tarvitse syödä tolkuttomasti ja alkoholi ei kuulunut ruokalistaamme juurikaan. Vettä sen sijaan kului 36 asteen helteessä runsaasti. Kaupasta sai hyvät välipalat mukaan reissuillemme ja ruokaa ei tarvinnut odotella kun haimme sen lähimarketista ja söimme kun aikatauluumme sopi. Vedenkeittimellä sai ihmeitä aikaiseksi. Hedelmät ovat usein matkalla herkullisia ja todella helppoja välipaloja.


Dubaissa kävimme rannalla ja ihastelemassa muutamaa ostoskeskusta. Nämä ovat ilman muuta näkemisen arvoisia. Yksi päivä ei riittänyt juurikaan tutustumaan kaupunkiin. Emme kuitenkaan halunneet viettää lomaa suurkaupungissa jonka takia yksi päivä oli tarpeeksi meille.


Wi-fi älypalmu. 
 Teksti oli pintaraapaisu lomastamme, mutta meillä oli upeaa! Toivottavasti pääsemme tähän maahan vielä uudestaan. Muutama päivä vielä vapaata ja palaan taas työnääreen.

-Niina-
@ptniinanevalainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...