torstai 29. lokakuuta 2015

Miten selättää syksyn pimeys ja kylmyys?

Itse olen niin kesäihminen kun olla ja voi. Nuorempana rakastin myös talvea. Vietimme kaiket ajat rinteessä. Joskus laudalla ja joskus bleideillä. Voi niitä aikoja. Kirjottaessa nousee hymy huulille. Oli se hurjaa aikaa. Aina ei nimittäin menty ihan lasketturinteen sääntöjen mukaan.

Viime talvena 
Tämä syksy on ollut säiden puolesta hyvää aikaa. Aurinko on paistanut paljon ja ilmakin on ollut suht lämmin. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että se talvi hiipii sieltä, joten ajattelin kirjoittaa mikä on minun tapani selättää pimeys ja väsymys.

Herään aamulla aikaisin jotta minulla on hyvää aikaa syödä rauhassa ja olle hetki omissa oloissani ja herätä kunnolla. Juoda muutama kuppi kahvia ja miettiä tulevaa päivää. Mietin myös usein että mitä mukavia asioita päivän aikana tapahtuu. Jokaisesta päivästä löytyy aina jotain. Välillä pääsen aikaisin kotiin. Mikä tarkoittaa ennen kahdeksaa illalla. Välillä se mielenkiitoinen työjuttu tai mahtavan asiakkaan kanssa tapaaminen. Välillä se on ystävän tapaaminen ja välillä kova treeni. Jos et löydä päivästäsi mitään positiivista, niin tee asialle jotain. Varmasti keksit jonkin pienen asian jonka voi mahduttaa päivään.

Joka aamu aamulenkki. Kaksi kertaa viikossa hölkkä lenkki vähän pidemmälle.
Yritän myös ottaa kaiken ilon irti viikonlopuista kun olen perheeni kanssa. Tulevana viikonloppuna meillä on Halloween bileet ja talo kuhisee pieniä satuhahmoja. On mahtavaa suunnitella perheen kanssa koristeita ja syömisiä lasten kutsuille.

Valoa myös jumppiin!
Rakastan kynttilöitä! Rakasta tuoksukynttilöitä ja sitä tunnelmaa jotka kynttilät luo kotiin. Rakastan sitä kun tulen iltamyöhään kotiin väsyneenä ja koko talo on täynnä kynttilöitä ja takkatuli palaa. Otan teekupin käteen ja rauhotun. Käperryn peiton alle sohvalle. Ei kesällä tunnelma ole näin mahtava. Syksystä pitää osata etsiä ne hyvät asiat. Pimeys ei aina ole huonojuttu vaan se miten itse ajattelet asian. Se on huono juttu. Suomalaiset on hyviä ajattelemaan asioita mahdollisimman negatiivisesti. Koska syksy on kurja ja koska tavi on liian kylmä, kevätkin on märkä ja kesä liian kuuma. Mikään ei ole hyvä.

Jos väsymys painaa niin vitamiineista ja omasta ruokavaliosta löytyy usein apu. Itse lisäsin sinkkiä, c- ja d- vitamiinia. Sinkki on myös tehokas flunssan torjumisessa.

Tee asioita joilla on sinulle merkitys. Kiertele kauppoja, käy messuilla, urheile, vietä aikaa ystävien kanssa. Älä keksi tekosyitä. Suomalaiset on siinäkin hyviä. Kiire on usein aika hyvä veruke kaikkeen. Toinen vaihtoehto on myöntää olevansa laiska ja käpertyä vollottamaan omaa saamattomuuttaa sohvan nurkkaan. Sekin on mukavaa joskus, mutta pidemmän päälle se rasittaa itseäsi mutta myös läheisiäsi vaikka eivät sitä myönnäkkään.


Lisätietoja tapahtumasta löytyy TÄÄLTÄ!
Itse olen suuntaamassa viikonloppuna myös messukeskukseen Skiexpo messuille. On hauskaa päästä katsomaan median näkökulmasta taas messuja. Sen kunniaksi olenkin arponut yrityksen facebook sivulla kaksi vapaa lippua viikonlopun messuille. Voittaja on Saija! Onnea. Otan yhteyttä sinuun.

Hauskaa viikonloppua!
-Niina-
@ptniinanevalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...