tiistai 14. elokuuta 2018

Tavoite

Oli tavoite mikä tahansa, niin usein siihen pääsemiseen tarvitsee suunnittelua. Tavoite voi olla esimerkiksi kisakunto, laihdutus, työpaikan saanti, ulkomaan matka tai vaikka kappaleen soittaminen ilman virheitä pianolla. Jokainen näistä vaatii jonkun näköisen suunnitelman, jotta tavoite saavutetaan. Ulkomaan matkalle tarvitaan usein päämäärä, loma ja rahaa, jotta matka onnistuu. Nämä tarvitsevat suunnittelua, ainakin useimmille meistä. Mitä pidempi matka, sitä enemmän se tarvitsee suunnittelua ja organisointia.

Rikkinäisellä autolla ei ajeta! Kuva: https://pixabay.com

Laihdutusta ja elämäntapamuutosta kohti terveempää elämää, voisin kuvailla automatkana halki suomen. Mietitäämpä, että olet helsingissä ja päämää on kemissä. Jotta pääsemme tavoitteeseen on tehtävä suunnitelma. Missä vaihessa matka suoritetaan? Ketä otamme mukaan reissuun? Mitkä ovat välipysäkit? Millä auto kulkee? Miten pidämme auton ehjänä? Laihduttaja ja elämäntapa muutosta suunnittelevan pitää käydä läpi nämä kaikki asiat itsensä kanssa, jotta matka voi onnistua. Et voi myöskään samalle matkalle lykätä monta isoa tavoitetta. Et voi tehdä samaan aikaan kotona remonttia, kun matkustat Kemiin. Se ei yksin kertaisesti vain onnistu. Pienempiä tavoitteita voi tottakai olla. Voit käydä särkänniemessä tai muumitalossa matkanvarrella. Toivottavasti ymmärrätte mitä haen takaa. Liian moni haukkaa liian ison palan päättäessä samaan aikaan laihduttaa, kasvattaa lihasta, luoda uraa, hoitaa lapset ja kodin. Kun panostat yhteen asiaan kerralla kunnolla, joku toinen osa-alue kärsii. Et voi olla samalla kotona läsnäoleva, lapsille aikaa antava äiti ja luoda uraa maailmalla. Kun tiedostat tämän on sinun paljon helpompi asettaa omat tavoitteet järjestykseen ja aloittaa siitä mikä on sille tärkeintä.

Jokaisen matka tavoitteeseen on erilainen. Usein kuitenkin vahvan alun jälkeen alkaa se hankalin osuus. Silloin tarvitaan se suunnitelma ja tuki, jotta matka voi taas jatkua kohti tavoitetta. 


Minulla on haaveita niin paljon, että jos yrittäisin jokaista samaan aikaan. Kokisin ensimmäiseksi stressi romahduksen ja mikään asia ei valmistuisi. En voi olla Everestillä samaan aikaan kun valmistaudun fitness kisoihin. Minun piti tehdä valinta, siinä kohtaa kun päätin alkaa suunnittelemaan tulevaa.

Usein myös tavoitteeseen pääsemiseksi on osattava luopua jostakin. Muutokset tyssäävät siihen kun ei olla valmiita luopumaan vanhoista tavoista tai asioista. Et voi käydä päivittäisellä hamppari aterialla jos haluat laihduttaa ja saada terveellisemmän elämän. Siitä on luovuttava. Jos haluat säästää rahaa, et voi shoppailla joka päivä. Jos haluat paremman peruskunnon, sinun on luovutettava aikaa kuntoilemiselle. Jos haluat olla uraohjus, niin usein perhe- elämä tai sosiaalinen elämä kärsii.

Joskus tavoitteiden asettelu ei ole itselleen helppoa, silloin voi olla ulkopuolinen apu tarpeen. Onko se ystävä, terapeutti, puoliso, työnantaja tai vaikka personal trainer, sillä ei ole väliä, kunhan saat jäsennettyä tavoitteet sinulle mieleisiksi.

On hyvä jos viereltäsi löytyy joku, joka tietää tavoitteesi ja uattaa sinua pääsemään sinne ja selkeyttää ajatuksesi siinä vaiheessa kun tuntuu ettei laiva enää halua seilata, vaan ajautuu kokoajan lähemmäksi karikkoa. Joku joka nostaa sinut ylös kun meinaat kaatua.

Minulla on tälle päivälle tavoite korkata uusin jumppani mahdollisimman hyvin tänään Keravalla!

@ptniinanevalainen
-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...