sunnuntai 19. elokuuta 2018

Nyt alan vähitellen kirjoittelemaan matkavalmisteluista. Lähdemme siis vaeltaan kohti Everestin bace camppiä lokakuussa. Yhdessä mieheni kanssa. Matkaan on reilu 50 päivää.  Reissu kestää 19 päivää. Olen alkanut miettimään asiaa ja valmistautumaan pikkuhiljaa. Tämä blogi tulee olemaan itselleni myös päiväkirja matkan osalta, jonka takia pyrin kirjoittamaan asiasta mahdollisimman paljon. Vuorella kirjoittelen päiväkirjaa tosin vihkoon ja tarkoitus olisi tekstit sieltä siirtää tänne blogiin matkan päätyttyä. Eli tervetuloa seuraamaan jännää matkaamme. Instagram tulee olemaan myös isossa roolissa matkan aikana, joten jos et vielä seuraa @ptniinanevalainen instagramia, niin nyt seurantaan.


Tässä taannoin katsoimme tyttären kanssa Everestin maisemia Google mapsista. Jotenkin kaikki se puhe ja tytön kysymykset saivat minut miettimään matkaa. En ole juuri kerinnyt ajattelemaan matkaa "Mitä jos?" Näkökulmasta. Yöllä kuitenkin havahduin neljän aikaan miettimään tulevaa. Ehkä jylhät vuoret ja maisemat saivat tajuamaan miten korkealle olemme oikeasti menossa. Miten vaaralliselle lentokentälle laskeudumme. Sieltä ei ihan hetkessä alas tulla, jos jotain tapahtuu. Korkein kohta on kuitenkin Kala patharin harjanne, jonne toivomme pääsevämme. Korkeus on tuolloin 5545m.

Vakuutukset on tsekattu. Varusteita on pikkuhiljaa hankittu. Vielä olisi paljon hankkimatta. Lähdemme matkaan suomalaisen matkatoimiston (Aventuran kautta) ja harmiksemme matkaan kuului tapaaminen heidän toimistollaan, mutta ilmoitus tuli sen verran myöhään, että emme kumpikaan pääse osallistumaan siihen. Tapaaminen olisi ollut hyvin tarpeellinen, koska ensimmäistä kertaa lähdemme ja kysymyksiä on herännyt paljon. Kumpikaan meistä ei ole noussut kovin korkealle, jos suomen nyppylöitä ei lasketa. Toivotaan, että saamme jokun preeffi tuokin sovittua. Olimme odottaneet tapaamista, senkin takia, että jätimme varustuiden hankinnan sen takia mahdollisismman myöhäiseksi. Aventuran kanssa on ollut tähän asti helppo sopia asioista, joten uskon kyllä että saamme tarvitsemamme tiedot ja neuvot vielä ennen matkaa.

Minulta kysytään paljon matkaan liittyviä kysymyksi. Tässä muutama vastaus:

Missä yövymme? 
Yövymme teemajoissa, eli emme yövy teltassa.

Minkälaiset kiipeilyvarusteet on? Emme kiipeile. Vaellamme. Perus vaelluskengät ja mahdollisismman mukava vaatetus. Tällähetkellä mietin paljon varustusta. Olen ethnyt jo hankitalistaa. Makuupussi, otsalamppu, päiväreput, rinkat, lämmintä vaatetta tarpeeksi. Pitää huomioida rinkan paino, joten varusteet pitää miettiä tarkkaan. Kaikkea en yhden reissun takia halua ostaa kalliilla, joten mietin myös budjetin kannalta fiksuja ratkaisuja.

Miten valmistaudun kuntoni puolesta matkaan? 
Luulen, että minulla on ihan tarpeeksi hyvä peruskunto vaeltamiseen. Toki jatkan treenaamista vanhaan malliin ja aerobista olenkin jo jonkun aikaa tehnyt enemmän. Kävelyä, kävelyä kävelyä, sitä tulee minulle paljon.


Onneksi valmennukset, treenileirit, uusi harrastus ja perhe ovat pitäneet minut kiireisinä. Joku onkin ehkä nähnyt vähän päälläseisontaa instagramissa. Tämä liittyy oleellisena osana uuteen harrastukseen, nimittäin sirkukseen. Mukavaa päästä treenaamaan jotain muutakin välillä kuin salia. Joten liikaa aikaa ajattelulle ei ole jäänyt. Tykkään kiireestä. Tykkään pienestä paineesta, koska silloin olen tehokkain. Syksy tuleekin olemaan hyvin lennokas, mutta onneksi yksi pieni lomakin mahtuu vielä syksyyn.

-Niina-
@ptniinanenevalainen












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...