keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Minkälainen somettaja olet?

Välillä ei voi muuta kuin hieraista silmiään aikuisten ihmisten somekäyttäytymistä seuratessa. Samalla tavalla somessa käyttäytyvät kotiäidit, sinkut, varatut, koulutetut, kouluttamattomat ja kaikki siltä väliltä. Lääkärit, ravintotietäjät, pt:t, kokit, leipurit ja varastotyöntekijät. Olen huomannut, että kaikilla on oma sana sanottavana asiaan josta luulee tietävänsä "kaiken". Aikuiset taantuvat lasten tasolle. Oikeastaan vaipat voisi kaivaa esiin monelle, muka hyvin koulutetulle ja fiksulle ihmiselle.

Kaikkihan tietää FB kirpputorit ja niiden säännöt tai oikeastaan sen sääntöviidakon tai sitten ne "säännöttömät" kirpparit, joilla on kuitenkin säännöt tai ainakin yksi päsmäri kaikkien YV:tten ja AV:tten takana.

Itse olen puntaroinut paljon sitä, minkä kuvan olen itsestäni antanut somessa. Se on varmasti se urheiluhullu, joka mainostaa vain kaikkea -tyyppi. Se jonka pärstä näkyy joka jutussa, ja joka löytää itsestään jokapaikasta. No oikeastaan aika kuvaava. Mitäpä tosiseikkoja muuttamaan. Olen kuitenkin mielessäni lokeroinut myös tuttujani ja tuntemattomia katekorioihin heidän some käyttäytymisen mukaan. Anteeksi jo etukäteen jos tunnistat itsesi, mutta ehkäpä silloin on itsensä tutkiskelun paikka.



PILKUN VIILAAJA
On sellainen joka löytää virheen kuin virheen kirjoituksesta. Jos ei muuta keksi, niin ainakin pilkku on väärässä paikassa tai iso kirjain unohtunut. Kun virhe löytyy, niin tästä pitää kirjoittaa mahdollisismman pian julkaisun alle ja mieluiten niin, että muutkin kiinnittäisivät virheisiin huomiota ja parasta olisi jos tästä saataisiin hyvä kommenttiketju julkaisun alle.

TYKKÄÄJÄ
Nämä ovat ihania! Näistä ihmissitä tietää, että ne seuraavat sinua ja jaksavat lukea kotkotuksiasi. Näitä arvostan. Itse pyrin kanssa tykkäilemään niistä ihmisistä ja asioista jotka kiinnostavat minua. Pienet yritykset ovat tärkeitä tykkäyksen kohteita, koska usein pienyrittäjät tarvitsevat tukea somemarkkinoinnissa ja näin ollen arvostan kovasti jokaista saamaani tykkäystä omiin mainoksiini. Kiitos ja kumarrus jokaiselle, joka jaksaa tykkäillä jutuistani.

PÄTIJÄ, toiselta nimeltään kaikkitietävä
Nämä pirulaiset löytävät aina tiensä keskusteluun, josta eivät oikeastaan tiedä mitään tai jos vahingossa sattuvat tietämään, niin se pitää tuoda esille niin, että muut saavat kuulla kunniansa tai ainakin, niin ettei muille jää epäselväksi, että sinä olet keskustelussa mukana. Näitä mahtuu ravinto ja liikuntapuolelle useita somettajia. Mitä pidempi ura, sitä enemmän MINÄ-TIEDÄN-KAIKEN menininkiä riittää.

TROLLI
Nimettömänä pysyttelevä urpo joka kommentoi vaikka ei olisi asiaa. Provosoi ja ärsyttää. On hauskoja trolleja, joiden kommentit saavat aina nauramaan tai sitten todellakin niitä urpoja, joiden munat ovat unohtuneet laskeutua.

ÄITI-ihminen
Näillä on AV:t ja YV:t hallussa. Vaivojen vaatteiden koot ja ikean kalusteiden mitat osataan ulkoa. Suututaan jos oma YV menee kirpparilla ohi ja ollaan valmiita vaikka keskellä yötä noutamaan varattu tuote. Valitetaan aina jos seisotaan ruuhkassa tai homma ei suju ripeästi. Kerrotaan aina kun tutuluudelin korva on kipeänä tai yrjötauti on selättänyt perheen. Mutta hei, näin äiti-ihmisenä lohdutan, että itselleni kävi niin, että pääsin eroon äiti -ihminen vaiheestani kun tyttö kasvoi. Peli ei siis kohdallanne ole vielä menetetty.

VALITTAJAT
Monet äiti -ihmiset kuuluvat tähän samaan ryhmään. Juurikin jonottaminen terveyskeskuksissa ja huonon palvelun saaminen pitää kertoa ensimmäiseksi facebookissa. Mieleenkään ei juolahda laittaa suoraan firmaan reklamaatiota. Mutta valittajia on muitakin, kuten ilmasta valitajat. Aina on huono sää vaikka rahaa sataisi taivaalta. Koska auto meni rikki ja koska naapuri tienaa paremmin kuin itse. Syyksi kelpaa mikä tahansa. Nämä ihmiset joutuvat helposti banniin omalta listaltani.

PARISUHDE SOMETTAJAT
Näillä parisuhde profiili vaihtuu yhtä useasti kun kalsarit jalassa. Parisuhteessa- vaikeasti selitettävässä suhteessa- sinkku- parisuhteessa. Ja kun tila vaihtuu, niin kasa kavereita tulee kyselemään "Mitä kävi?" tai "Tsemppiä" ja sydämiä satelee peukkujen sijasta. Älkäähän ymmärtäkö väärin. Nämä tosiaan vaihtelee kumppania kuin sukkia, mutta jos nyt alat vähäkään epäröimään tarkoitanko juuri sinua. Niin on aika suunnata sukuopuolitauti testeihin. Nämä parisuhde somettajat kertovat varmasti kaikille, koska ovat löytäneet uuden kumppanin ja koska eroavat. Kertovat myös jos eroon tai suhteeseen liitty jotain draamaa. Oikeastaan koko suhde voidaan käsitellä netissä.



HIMOLIIKKUJA
Itse kuulun varmasti tähän kategoriaan. Voi olla, että postaan itsestäni treenikuvan ja saatampa nappasta itsestäni selfien salilla. Hanuriosaston tosin olen jättänyt suurimmaksi osaksi rauhaan (jos kyykkäys videoita ja kyykkykuvia ei lasketa). Sitä kyllä riittää, jonka takia en ole kokenut tarpeelliseksi jakaa belfieitä somessa. Tähän kategoriaan kuuluu myös ne, jotka alottvat liikunnan joka maanantai ja tällöin jakavat treenikuvan somessa ja tiistaina haaveet loppuviikon treeneistä on jo unohtunut. Ainahan voi aloittaa "kovat" treenit maanantaina uudestaan ja toki silloin napata uuden kuvan treenikuteissa. Tähän kuuluvat myös ne, jotka lataavat kuvan aina malminkartanon tai keinukallion porrastreeneistä. "HUH HUH, olipas kovat treenit" tyylillä.

KERTOJAT
Tämä tyyppi jakaa kaiken facebookissa. Kopioi muiden tekstejä omalle seinälleen ja kommentoi niitä. Sanoo aina jotain, vaikka välillä todellakin olisi syytä olla hiljaa. Nämä kuuluvat usein myös pätijöiden kanssa samaan ryhmään. Tietävät kaikesta kaiken. Näiden julkaisut menevät usein yli hilseen, vaikka välillä mukaan voi eksyä jotain fiksuakin. Nämä kertovat myös oman viikon kulusta. Oikeastaan kertovat kaikesta. Myöskään vessareissuja ei jakseta sensuroida.

HERUTTAJAT
Postataan tyylillä "No ohhoh, mikä päivä" Ja sitten odotetaan kyselyitä ihmisiltä "No mitä?" ja vasta kun tarpeeksi monta kyselyä on tullut. Voidaan todeta "Oli huono päivä" ja taas kun tulee jatkosysymyksiä, niin vastataan "Auto hajos" ja taas kun tulee lisäkysymyksiä, niin avataan vähän lisää asiaa. Ja taas odotetaan lisäkysymyksiä... HYVIN RAIVOSTUTTAVAA!!!!

Tässä muutama hauska esimerkki. Näitä on varmasti vielä kasa lisää ja ainahan voi keksiä uusia kategorijoita. Ja ennen kuin koko kaverilistani on vetänyt marjapellon nenäänsä, niin kannattaa miettiä, onko asia oikeastaan niin paha juttu, vaikka kuuluisikin johonkin kategoriaan. Meitä on maailmassa moneksi ja hyvä niin. Jos kuitenkin vaihtelet partneria kuin boxereita, niin kehoitan miettimään onko asia tarpeen ilmoittaa aina somessa. Tällöin kannattaa myös käydä siellä sukupuolitautitesteissä. Aina voi laittaa kaverit banniin jos ei jaksa lukea juttuja. Itse kuulun moneen kastiin, niin hyvässä kuin pahassa.



Näillä mietteillä jatketaan viikkoa ja PuistoBluesseja! Tulethan nykäisemään hihasta kun törmätään. Blogin oikeassa laidassa on Bluessijen kuva, jota klikkaamalla pääset heidän sivuilleen ja sieltä näkee koko tapahtuman ohjelman. Tulen kirjoittamaan vielä tapahtumasta, kunhan käyn vielä pyörimässä paikanpäällä lisää.

@ptniinanevalainen
- Niina-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...