keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Helppo syyttää muita?!

Aviomies ei tue. Ei ole rahaa. Kuntosali on niin kaukana. En osaa. Minulla ei ole itsekuria. Huono sää. Nyt on paljon juhlia. Mummo tarjoaa pullaa, en voi kieltäytyä. Polvet kipeytyvät. Selkää särkee. Pää on kipee. Kiire. Väsymys. Lapset. Kuulostaako tutulta?

Jos haluaa tuloksi, ei voi olla tekosyitä
Moni näistä asioista voisi parantua sillä, että lisää liikuntaa ja tarkastelee omia ravintotottumuksiaan. Itse en ymmärrä tekosyitä. Niillä hankaloitetaan vain omaa elämää ja ehkäpä myös läheisten jos kohdistat kiukuttelusi heihin. Tähän pätee taas se, että jos äiti voi huonosti, koko perhe voi huonosti.

Voitte uskoa ettei minua välillä kiinnosta lähteä salille. Niinä päivinä kun menin leipomoon kuudeksi aamulla ja omiin töihin neljäksi iltapäivällä, ei liikunta juuri olisi kiinnostanut. Mutta aina liikunnan jälkeen minulla oli hyvä olo. Söin terveellisemmin ja mikä tärkein nukuin hyvin!

Minulla oli hetki, kun en yksinkertaisesti liikkunut viime syksynä, niin se heijastui samantien koko elämään. Palkitsin helposti itseni, muka hirveen kovan päivän jälkeen suklaalla tai huitasin naamariini lasin viiniä illalla. Koska nyt oli vaan niin rankka päivä. Oikeasti päivä oli ihan yhtä rankka kuin joka päivä, mutta rankemman siitä teki se ettei nukkunut kunnolla ja väsymyksen takia ruokailutkin levisivät käsiin. Onneksi kokosin nopeasti itseni ja tämä suvantovaihe kesti vain muutaman hassun viikon. Mutta nämä viikot olivat kouluaikani raskaimpia henkisesti. Loppujenlopuksi päätin raahautua sinne salille ja lenkille. Kas kummaa, elämä palasi raiteilleen pikkuhiljaa ja elämä ei tuntunutkaan enää niin raskaalta, vaikka mikään muu ei muuttunut kuin ruokavalio ja liikunta.


Moni lähtee toteuttamaan ruokavliota innoissaan ja ajatellaan, että jess NYT paino tippuu nopeasti. Mutta oikeastaan painoa tärkeämpi tekijä on mielestäni hyvä olo ja energisyyden lisääntyminen. Minusta näille asioille annetaan liian vähän painoarvoa. Ei ne lapset estä sinua liikkumasta. Liiku lasten kanssa. Ei ne lihakset tiedä teetkö mäkitreeniä lasten kanssa pulkkaillen vai ilman lapsia. Hypi trampoliinilla ja pelaa jalkapalloa. Kun energia lisääntyy alkukankeuden jälkeen, huomaat olevasi positiivisempi ja kiukuttelu muillekkin jää vähäisemmäksi.

Kropan erilaiset krempat voi johtua juurikin liian vähäisestä liikunnasta. Lihaskunnon parantaminen helpottaa yleensä erilaisia kiputiloja. Liike on lääke. Pätee usein. Sääkään ei ole aina huono ja huonoina päivinä treenin voi tehdä vaikka ihan kotosalla. Antaa pyykkien ja tiskikoneen odottaa puolituntia ja siinä ajassa kerkeää hyvin vetäisemään hyvän hikijumpan.

Pääsiäisen jälkeen 3.4 alkaakin 4 viikon tiukka valmennus! Tämän aijon vetää yhdessä ryhmäni mukana. Valmennus kestää Vappuun ja siitä on hyvä jatkaa kohti kevättä. Puolet paikoista ovat jo täyttyneet, mutta vielä on paikkoja jäljellä!

Ruokavalio tulee olemaan simppeli. Panostetaan hedelmiin ja kasviksiin. Lihansyöjiä kuitenkin unohtamatta. Muutama sallittu herkkuohjekkin luvassa.


Nyt ei käy enää muiden syyttely!

@ptniinanevalainen
-Niina-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...