maanantai 1. tammikuuta 2018

Tervetuloa uusi vuosi ja uudet lupaukset


Viime yönäpaukuteltiin raketteja ja juhlittiin vuoden vaihtumista. Koko perheen ja ystävien voimin me ihasteltiin raketteja ulkona, myös Sapuska mukana. Sapuska ei juuri hätkähdä raketteja. Isompien rakettien paukkeessa pidimme korvista kiinni, mutta enemmän sitä taisi meidän huolehtiminen häiritä.

Sapuska
Minä tein jopa uuden vuoden lupauksen. Minä olen sitä kaliiperia, että jos lupaan jotain yritän pitää siitä kiinni kynsin ja hampain. Uuden vuoden lupauksia on ollut mm. puolimarathonin juoksu, alle viiden kuukauden harjoittelulla. kun lähtötaso oli raskauden jälkeen se, että kuolema meinasi korjata 200m kohdalla. Yksi vuoosi toivoin vain seuraavasta vuodesta selviämistä ja tässä sitä vielä ollaan.

Lämmittely ja  fogus
Tein eilen takakyykkyjä, tanko niskassa. Vihaan liikettä oikeastaan aika paljon. Kuitenkin olen jollain ilveellä saanut tulokset kasvamaan pikku hiljaa ja eilen vetäisinkin sitten omat ennätykseni. Varmuutta antoi varmistaja takana. Kiskaisin kahdeksan toistoa ja samalla painolla vielä kuusi toistoa sen jälkeen. Siitä syntyikin uuden vuoden lupauksen idea. Uudenvuodenlupaukseni onkin kyykätä ensi vuonna 100kg. Minun 160cm pituiselle ja n.60kg painoiselle ruodolle se onkin ihan mukava paino. Tarkoitukseni on kyykätä usempi toisto, eikä ykköstä (ellei ylös pääseminen enää onnistu). Harjoittelen niin kauan, että toistoja tulee 4-6, jolloin voin sanoa suorittaneeni tavoitteeni. Nyt minulla on kaksi lupausta. Otan rauhallisemmin ja kyykkään 100kg.


Monilla lupaukset keskittyvät suoraan painoon. Halutaan laihduttaa 5kg, 10kg tai vaikka 20kg. Nämä ovat ihan hyviä lupauksia, mutta usein tehty rikottaviksi. Itse keksin aina kongreettisemman lupauksen. Laihduttajalle tämä voisi olla tietty liikuntamäärä viikossa tai vaikka vain aamupalan syöminen. Tosiasia on nimittäin se, että isoimmat valmennuksessani olevat ihmiset syö yhden kerran päivässä.

Tykkään tähdätä omissa lupauksissani korkealle, mutta pienemmätkin lupaukset ovat hyvä ja usein helpommin saavutettavissa. Yksi hyvä tapa voisi olla se, että kirjoittaa paperille 3-5 lupaus, jokainen pieniä esim.
  1. Veden juonti 2 litraa päivässä 
  2. Aamupala, joka aamu 
  3. Iltanapostelun lopettaminen
Kun yksi asia on suoritettu, lupaus on täytetty! Tämä sama voisi toimia vaikka lasten kanssa eri asioilla. Kun lupaukset ovat täytetty, voisi palkintona olla jokin mukava asia.
Nyt onkin aika alkaa harjoittelemaan lupausta varten ja kääntää auton keula kohti salia.

@ptniinanevalainen 
-Niina-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...