maanantai 8. tammikuuta 2018

Tallinnassa perheenä

Ajattelin kirjoitella vähän matkastamme Tallinnaan. Ehkä saat muutaman vinkin, jos olet perheen kanssa suunnittelemassa- tai jo varannut matkan Tallinnaan.


Tykkään katsella matkoja lentodiilien kautta ulkomaille ja välillä katselen myös laiva tarjouksia. Vereni vetää koko ajan seikkailemaan jonnekkin, jonka takia lievitän intoani hintavertailulla. Joskus kuitenkin eteeni pompsahtaa lyömätön tarjous, niin kuin nyt. Black Friday tarjosi minulle kolmella eurolla, kolmen henkilön edestakaisen matkan tallinnaan. Tätähän ei voinut olla ostamatta. Joulupukki toi siis perheellemme Tallinnan matkan. Varasin matkan perjantaille 5.1.2018.

Piipahdimme myös karkkikaupassa

Kyselimme tytöltä mitä hän haluaisi tehdä ja vastaus oli ettei museoon. Olimme hankkineet tytölle museotrauman viime Ruotsin matkalla, kun veimme hänet K13 Döden, Döden näyttelyyn. Uimaankaan ei juuri huvittanut mennä ja Kalevspa onkin remontissa.

Tallinna on meille suhteellisen tuttu paikka ja välillä tekemistä saa keksimällä keksiä. Varsinkin jos kyseessä on päiväreissu ja viina ei maistu. Ennestään tuttuja paikkoja on mm. Lennusadam (lentoasemamuseo), vanhakaupunki ja viruhotellin lähiseutu. Joskus on tullut käytyä myös pidemmällä kylpylässä.

TRAMBOLIINIPUISTO! Meillä oli kaksi vaihtoehtoa, Zelluloosi tai Skypark. Päätimme suunnata Zelluloosiin. Paikanpäälle päästyämme huomasimmekin sen aukeavan perjantaisin vasta klo.17, joten peli oli menetetty. Paitsi, että taxi jolla tulimme ajoi meidät kiinni ja vei meidät Skyparkkiin. Uskomatonta palvelua. Skypark on n.10min matkan päässä laivasatamasta ja matkan hinnaksi taxilla tuli alle 10€.  Se oli meidän paikkamme. Ottamalla instagram tilini seurantaan on voinut nähdä my storystä mm. mieheni ja minun sumopainia. Paikka oli pieni, mutta meille kelpasi hyvin. Välillä nauroin niin että pomppiessa meinasi housut kastua. Suosittelen tätä perheille, jotka etsivät liikunnallisempaa tekemistä Tallinnassa. Hinta perhelipulla 22.50€ koko perheeltä (ei aikarajaa, vietimme aikaa n.2h puistossa). Vertasin suomen hintoja ja esim. Rush maksaa 1,5h on 20€ yhdeltä henkilöltä + sukat 3€. Nopeati laskettuna laivamatka+ taximatkat ja siäänpääsyt tulivat halvemmaksi kun pomppiminen suomessa.


Pomppimisen jälkeen suuntasimmekin suoraan sataman Nautica ostoskeskukseen. Ostoskeskus yllätti positiivisesti, koska se oli uusittu syksyllä. Kauppakeskuksessa oli alennukset ja sieltä mukaamme tarttuikin hiukan vaatteita. Kävimme myös syömässä kunnolla. Tässäkin voi verrata suomen hintoihin. Itse söin entrecote pihvin, uuniperunalla. Mieheni söi New york burgerin ja tyttö söi kanakorin. Lisäksi otimme limpparin ja 2x 16cm viiniä. Hinnaksi tuli 43€. (Chicosissa burgerin saa halvimmillaan 16.50€, Suomessa kyseinen ateria olisi varmasti yltänyt 60€ hintaan) Lisäksi odottelusta saimme ilmaiseksi 2x suklaapirtelöt.

Nopeasti yhteenlaskettuna matkamme hinnaksi ilman vaateostoksia ja tyttärelle annettua 30€ ostosrahaa lukuunottamatta tuli:
88.50€ + juomat 2.80€ puistossa + välipala laivalla 10€

Ja mistään ei jälleen tarvinnut pihistellä! Hyvällä suunnittelulla kaikki on kivempaa (ja halvempaa)

Nyt jaksaa vetää näyttöviikon pakettiin ja valmistua Leipuri-Kondiittoriksi.

@ptniinanevalainen
-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...