keskiviikko 16. elokuuta 2017

Mitä ajattelet painon noususta? Mitä muut ajattelee sinun painon noususta?

Asia onkin kaksi piippuinen juttu. Olisi helppoa sanoa että en välitä mitä muut ajattelee? Mutta pitäisikö se paikkansa. En välitä mitä muut ajattelee jos syön omia eväitä. Jos minulla on päämäärä mitä kohdin haluan kulkea, en välitä mitä muut sanoo. Painan läpi harmaan kiven jos niin päätän.



Kaikki ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista. Mietin miltä näytän, olenhan nainen. Haluan näyttää omasta mielestäni siedettävältä ja toivon myös että näytän muidenkin mielestä siedettävältä, koska onhan se kohteliaisuus myös esimerkiksi aviomiestäni kohtaan. On siis henkilöitä joiden mielipiteillä on merkitystä. Vaikka mietin miltä näytän, ei minun tarvitse miettiä sitä kokoajan. Urheilen ja syön mielestäni hyvin. Sillä pääsee jo pitkälle. Näyttääkö vaaka yhden kilon enemmän kuin eilen, ei sillä ole merkitystä. Kauneis ei lähde painosta, vaan siitä miten kannat itsesi. Olen ennenkin kirjoittanut aiheesta mutta minusta tuntuu että näin syksyllä tähän aiheeseen on hyvä palata.



Asiakkaille on yleensä ongelma jos paino tuntuu pysyvän paikallaan tai jopa hitaasti nousevan. Sitä vaakaa tuijotetaan kuin raamattua. Ja minulle tuhnautetaan ettei kropassa tapahdu mitään. Samaan aikaan ihastellaan naapurin likan täydellisen pyöreää takamusta ja mahtavia hartioita. Mistä se Mirkku onkaan taikonut itselleen semmoiset muodot?!


Mirkku on saattanut heivata vaa'an ikkunasta, alkanut treenamaan ja katsomaan hiukan mitä leipäluukusta meneekään sisään. Mirkku on uskaltanut vaihtaa saliohjelmaa vihdoinkin. Aikaisemmin hän hinkkasi samalla ohjelmalla tuloksettomasti kaksi vuotta. Mirkku tajusi myös miten tärkeää on hyvän olon saaminen treenaamisesta. Löysi mukavan ryhmäliikuntatunnin salitreenin ohelle. Kaikkein tärkeintä, Mirkku on hyväksynyt itsensä!

Kun luotat omaan tekemiseen niin tuloksia alkaa tulemaan. Selkäranka alkaa muistuttamaan pikkuhiljaa pylvästä ja rintakehä nousee pystyyn. Mikään ei ole niin hirveää kun huoneeseen löntystävä "anteeksi että olen täällä" nainen.

Jos oma vaakani näyttää nousevan pikkuhiljaa ylöspäin, niin mietin että onkohan treeni alkanut menemään perille tai pitäisiköhän ehkä jättää se päivittäinen suklaapatukka pois. En kuitenkaan stressaa sitä. Tiedän että jostain se painon nousu johtuu ja tiedän myös miten painon nousun saa pysähtymään. Kuitenkin kun treenaan kovaa, saan syödä enemmän. Tiedän myös että pientä vaa'an heilahtelua ei kukaan huomaa. Tottkai jos minuakin vertaa kisakuntoon, niin olenhan minä lihonut! Ja hyvä niin, kyllä 10kg alkaa jo näkymään.


Jos haluaa pudottaa painoa vaan vaakaa tuijottamalla niin kannattaa muistaa, että kova treeni nostaa hetkellisesti painoa. Nestettä kertyy kroppaan joka näkyy taas vaa'alla. Myös esimerkiksi juoksulenkki saattaa nostaa painoa. Eli jos käyt vetäsemmässä 10km, niin seuraavana aamuna kannattaa vaa'alla käynti unohtaa. Jos taas olet tottunut treenaamaan kovaa kokoajan ja yhtäkkiä sairastut, voit huomata että vaa'an lukema heilahtaakin ehkäpä reilustikkin alaspäin. Ehkä ei kuitenkaan kannata ajatella että nyt se läski siellä tirisee!

Mitäkö yritän sanoa? Yritän sanoa että Pää pystyyn ja leuka ylös. Sinun arvo ei ole kiinni vaa'an lukemasta! Nämä ajatukset on hyvä pitää mielessä nyt kun kesäkiloja pudotellaan ja mietitään sitä omaa harrastusta.



-Niina-
@ptniinanevalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...