sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Salitreeneistä ja lehtikaalisipsit


Lupasin viime postauksessa avata hiukan tämänhetkisiä treenejäni. Dietin jälkeen alkaa voimatasot olemaan jo melkeimpä normaalilla tasolla. Ja jälleen jalkaprässilukemat huitelee jo kolmessa sadassa (12 toistoa). Vielä ei ihan yllä maximisuoritukseeni, jonka tein ennen kesää, mutta ihan tyytyväinen alan olemaan. Ei tässä kuitenkaan voimanostoa harrasteta. Tiedän että jaloissani on voimaa kun pienessä kylässä. Olen kuitenkin kaikki 160cm pitkä kirppu ja painokaan ei ihan hirveitä lukemia hivele, niin voidaan puhua että nostan muutaman kerran oman painoni verran :D



Treenailen tällähetkellä 4-jakoisella ohjelmalla, joka tarkoittaa sitä että treenit on jaettu pienempiin osiin. Näin jokainen lihas pääsee palautumaan edellisestä suorituksesta ennen uutta kovaa suoritusta.


Jako on seuraavanlainen:

Maanantaina: Rinta-hauis (aerobinen)
Tiistaina: Selkä- takareisi
Keskiviikkona: Lepo (Jumppienvetoa + kehonhuoltotunti)
Torstaina: Jalat
Perjantaiana: Olkapää- ojentaja
Lauanataina: Lepo (aerobinen)
Sunnuntaina: Lepo


Itse olen suunnitellut ohjelman ja kierron. Nämä on suunniteltu silmälläpitäen omia heikkouksia ja liikuntamäärää joka tulee vetäessäni jumppia ja asiakasohjauksia. Tämä on toiminut oikein hyvin. Nyt lihakset pääsevät palautumaan ja seuraava treeni menee täysin oikeaan osoitteeseen. Sarjat vaihtelevat 4x12-3x12. Muutama supersarja mahtuu mukaan. Esimerkkinä jalkapäivän sumokyykky + bulkaarialainen. Supersarja tarkoittaa kahta peräkkäin tehtävää liikettä. Vasta molempien liikkeiden jälkeen tauko.Vatsat treenaan 2x viikkoon. Nämä koitan laittaa sellaiseen työpäivään kun aikaa on treenata enemmän. Jumpassa tulee tehtyä myös paljon keskivartaloa vahvistavia liikkeitä. Toisena päivänä pyrin tekemään vatsalihakset painon kanssa ja toisena päivänä ilman painoa eli enemmän syviä lihaksia vahvistavia. Tykkään paljon pidoista ja keskittymistä vaativista liikkeistä.


Kaksi kertaa viikkoon tulee aerobista. Maanantaina ja Lauantaina. Riippuen tottakai keskiviikon jumpasta. Jos on kahvakuulaa ja vedän itse täysillä mukana, niin se on yksi aerobinen treenini. Jos on kiertoharjoittelua, niin teen erikseen aerobisen maanantaina. Olen jälleen päässyt juoksemaan ja se on intohimoni. Kun puhun aerobisesta niin se on usein koiran kanssa 30-45min hölkkälenkki. Sapuska kulkee hienosti vapaana vieressä hölkötellen.

Sapuska
Kroppa osaa ottaa vastaan jo paremmin ravintoa, joka näkyy ja tuntuu myös arkielämässä. Energiatasot ovat olleet jo jonkin aikaa ihan eri levelillä kun kesällä ja painon nousu on pysähtynyt siihen +5kg kisapainosta ja se on mielestäni ihan ok nousu ja sen enempää ei tarvitse nyt ihan heti noustakkaan. En ajatellut vetäistä bulkkikautta talvella. Kroppani vaatii hiukan enemmän rasvaa toimiakseen kunnolla ja huomaan kun tämä rasvamäärä on saavutettu. Ja nyt se on saavutettu.

Offikausi, ei vatsalihaksia :/
Tarkkasilmäisimmät ovat huomanneet taas uuden hiustyylini. Kiitos tästä kuuluu jälleen Emmille. Itse kyllästyn vähintään kerran vuodessa omaan tyyliini, jolloin kannan uuden ideani Emmille ja Emmihän toteuttaa. Alkuun hän kertoo faktat ideastani, jolloin saan päättää toteutetaanko se vai ei. Eli olenko edelleen samaa mieltä kun kertoessani Emmille ideastani. Pienen pohdinnan jälkeen sain sen mitä halusin! Huikeeta! Kiitos Emmi ja Red point. Jos mietit pikkujoulu kampausta tai tyylinvaihtoa, niin Emmille MARS!


Innostuin eilen kokeilemaan tulevaan Smoothie iltaani uusia reseptejä. NAM! Ehkä jaan näitä vielä lukioillekkin, mutta reseptit julkaistaan jokaiselle joka tulee paikan päälle torstaina. Ilta on loppuunmyyty ja uusi ilta järjestetään varmasti vielä ensivuonna.





Yksi syksyn ehdoton suosikkini on lehtikaali. Käytän sitä paljon ruoanlaitossa. Lehtikaali sisältää mm. paljon rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Nyt innostuin tekemään siitä sipsiä leffailtaamme. 

Lehtikaali sipsit:

                                     

Huuhtele lehdet ja KUIVAA KUNNOLLA!

Revi oksasta lehtikaalin lehdet. (voit määritellä oman sipsisi koot, ota huomioon että sipsit pienentyvät hieman uunissa.) Uuni 150-200 asteeseen.

Laita revityt lehdet kulhoon ja kaada päälle loraus öljyä.
Lisää suola n.1tl. Itse käytin ruususuolaa.
Maustoin sipsit vielä Chilimauste seoksella.
Sekoita lehdet kunnolla öljyssä.
Levitä uuninpellille ja laita uuniin.
Ota pois n.30min jälkeen.
Sipsit tulee olla rapsakoita.
Dippaa sipsit kermaviilikastikkeeseen ja nauti!




Leffailtaamme kuului lisäksi muitakin herkkuja. Ruis sipsit + dippikasvikset. Ehkä joku lukija voi hyödyntää ideoita insänpäivä ilta naposteluissaan.

Hyvää isänpäivää kaikille isille!

-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...