keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Tunnistatko minkälainen treenaaja olet?

Näen työssäni ihmisiä laidasta laitaan. Toiset löytävät joka asiasta valitettavaa ja toiset eivät viitsi tehdä itsensä eteen mitään ja toiset ovat yli innokkaita ja sitten on ne "normaalit" ihmiset. Kirjasin muutaman esimerkin alle. Voit miettiä mihin kategoriaan kuulut.

Kännykkä Pirkko
On nainen tai mies joka istuu laitteessa aina kännykkä kourassa. Tekee sarjansa ja jälleen nostaa kännykkänsä käteen. Pahimmat tapaukset näpräävät samalla kun tekevät sarjaansa. Hiestä ei näillä Pirkoilla tai Pettereillä ole tietoakaan. Kehitys jää yleensä sohvan ja jääkaapin väliin tapahtuviin muutoksiin.

Kuva googlesta
Selfie/belfie diiva
Suoraan kaupasta salille, mukana uudet salikuteet. Salilla on ehkä saatettu käydä jo useampi kuukausi ja tuloksia alkaa ehkäpä jo näkymään. Täys tällinki naamassa. Asetat itsesi asentoon ja tarkistat vielä että ripsiväri ei ole levinnyt. Meinaat alkaa tekemään hauiskääntöä mutta yht'äkkiä keskeytät liikkeen! Kaivat kännykän ja nappaat takapuolestasi ta naamastasi kuvan. Mutta se ei onnistu ja joudut ottaa kolme muutakin jotta löydät mieleisesi. Sitten vaihdat liikettä koska hauis treenantui tarpeeksi kännykkää näpelöidessäsi. Nämä voi luokitella usen myös Kännykkä Pirkoiksi.


Hiki Kalle
Ajattelet jo kotona hikoiluasi pakkaat kengät ja juomapullon salikassiin. Menet salille alat tekemään jalkaprässiä. Vaihdat seuraavaan laitteeseen. Toinen treenaaja tulee seuraavaksi jalkaprässille ja huomaa metri x metri hikiläntin takaraivon ja selän kohdalla. Hän hakee kiltisti pyyhkeen ja desifiointi aineen ja siivoaa länttisi pois. Muutaman yökkäilyn jälkeen hän ei halua tehdä koko liikettä. Hiki Kallelle ei tulisi mielenkään ottaa omaa pyyhettä salille mukaan tai jos tulisi niin ei ottaisi silti.

Hikikallesta kukaan ei kehtaa mennä ottamaan kuvaa, joten kuva puuttuu.


Iso mies salilla
Kun mies pääsee salille sisään, hän asettelee jo valmiiksi meloonit kainaloon. Hihaton paita päälle ja mielellään sellainen joka on repaleinen ja roikkuu. Ehkä pesussa käynyt viikko sitten. Suoraan penkin luokse. Kylmiltään 100kg penkkiin joka on vähimmäismäärä mistä voi aloittaa. Siinä hän puuskuu kuuden toiston ajan ja siirtyy käsipainotelineille. Pysähtyy 40kg kohdalle nostaa nopeasti molempiin käsiin painot, tekee kolme toistoa ja laskee ne nopeasti telineeseen. Nyt hän katsoo itseään ihaillen peilistä. Nyt hän ottaa hörpyn juomapullosta jossa on kreat, bcaa, eaa, proteiini, hiilari sekoitusta. Hän huomaa meloonien kasvaneen kainaloissa ja huikkaa vielä muille salilla käviöille "Katso mikä pumppi" ja samalla silittelee rintalihastaan. Yleisin liikesarja on rinta-hauis.

Kuva googlesta
Inisiä
Hän tulee salille. Häntä pelottaa. Hän on jättänyt tietokoneensa kotiin. Hän nousee varovasti pyörän selkään. polkee 5min. Hän katsoo ympärilleen ettei kukaan huomaa että vaihtaa laitteeseen. Hän menee ensimmäiseen laitteeseen joka on pyörän vieressä. loitonnus- lähennys. Hän ei laita painoa vaan heiluttelee jalkojaan hetken. pitää tauon ja jatkaa uudestaan. Siirtyy viereiseen laitteeseen. Käy kaikki salin laitteet läpi. Jos hän erehtyy laittamaan laitteeseen painoa, niin otsasuoni pullistuu päästä ja tuntuu NIIIIIN pahalta. On parempi ettei hänelle lisätä painoa. Jalkaprässiin hän laittaa kuitenkin jo 10kg. Hän on edennyt sen verran kolmessa kuukaudessa.

kuva googlesta


Löysitkö itsesi näistä? Nämä ovat yleisimpiä jotka jää hyvin mieleen saleilta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ai niin ja sitten olemme me fitness mimmit ja PT:t. Me vasta olemmekin mielenkiitoista porukkaa. Kiinnittäkääpä huomiota seuraavalla kerralla salilla :) Onneksi suurin osa salilla käviöistä on niitä tavallisia pulliaisia, mutta ne vasta ovatkin pahoja! Varaavat laitteita ja antavat lasten juosta pitkin salia. Siinä vaiheessa Iso mies salilla voi suuttua! Jokaisesta löytyy huomautettavaa kyllä kun oikein etsii.

-Niina-
@ptniinanevalainen

1 kommentti:

  1. Juu-u! Onneksi omalla salilla ei ihan tommosta!! Enimmäkseen sitten taviksia, onneksi ilman juoksentelevia tenavia!!!! Niin ja sellainen tavis tietenkin olen itsekin :-)
    Olen tällaisia "millainen treenaaja olet " juttuja lukenut ennenkin, ja ajatellut, että ei voi pitää paikkaansa. Mutta Nyt alan uskoa, kun säkin aiheesta kirjoitat!
    t: Janika

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...