tiistai 21. heinäkuuta 2015

Loma... Mikä ihana tekosyy!

Kesä on mitä mainiointa aikaa miettiä omaa terveyttää ja pitää huoli siitä. Vaikka ulkona ei ole hellettä, niin liikunnasta voi nauttia huonommallakin säällä. Usein viileämpi sää on parempi ja heinäallergikoille parempi sää on usein hiukan kostea. Ja mitä tulee ravinnon suhteen niin kesä tarjoaa laihduttajalle mitä mainioimmat herkut. Tuoretta ja värikästä... Karkkien sijaa mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Grilliin täytettyjä paprikoita, maissia ja sieniä kanan seuraksi.

Mutta sitten siihen miten monet toteuttavat kesän oikeasti:

Ammulla ylös, kiireellä kamat kasaan jotta keretään näkemään suomen kesä nähtävyydet. Mitä sitten jos sataa, lasten on päästävä tonne ja tonne. Syödään sitten sitä mitä on tarjolla. No lapsille mukaan pillimehut. Äiti repii hiuksiaan jo ennen kuin päästään autoon. Paikan päällä koko poppoo hampurilaiselle ja siihen menikin jo 100€. Iskälle kalja hillitsemään muun perheen tuomaa stressin tuntua. Äiti juo lasten pillimehut, koska lapset halusivat cokista. Myöskään kukaan lapsista ei jaksa ateriaansa, joten äiti syö ne koska rahaa tähän meni 100€! VÄLIPALA-AIKA, koko poppoolle jäätelöt ja taas hujahti 20€. Iskä juo kaljan (syyn tähän jo tiedättekin). Jokaisella on hirveä jano. Mennään ostamaan limpparit kaikille (10€). Kello on seitsemän illalla kun porukka pääsee väsyneenä kotiin. Lapset huutaa. Äiti on repinyt kaljun kohdan päähänsä ja isä unelmoi jo seuraavasta kaljasta. Alkaa iltatoimet. Lapsille viilistä ja kaakaota iltapalaksi. Äiti tuijottaa kaappiin ja toteaa etti täällä ole mitään. Tekee itselleen valmiiksi 4kpl vaaleata leipää, kinkulla ja kunnon kerroksella rasvaa, koska tämän olen ansainnut! Isä sihauttaa kaljan. Lapset pesevät hampaitaan ja äiti kehuu vieressä. Hyvä juuri noin, ettei tule reikiä hampaisiin. Huoh, vihdoinkin lapset nukkumassa. Nyt otan kyllä lasillisen viiniä!



Kuulostaako tutulta? Ai, niin mutta moni ei myönnä tätä. kesäloma on monelle lapsiperheelle SUURI stressin aihe. Neljä viikkoa samaa menoa ja moni on ihan loppu kun työt alkaa. Oma kroppa huonommassa kunnossa kuin koskaan. Kehutaan sillä että on liikuttu paljon kun ollaan ravattu erilaisissa nähtävyyksissä. Ja unohdetaan mainita ravinto. Vettä juodaan jos muistetaan ja näin käy myös usein myös lasten kohdalla. Tämä on mielestäni hyvin kurjaa. Kesällä avioerot ovat muita vuodenaikoja yleisimpiä. Monella on kesällä taloudellisesti myös vaikeata. Mutta kaikki rahat mitä vain liikenee,niin laitetaan roskaruokaan ja kalliisiin nähtävyyksiin. Rahastressi iskee loman loputtua. Ehkä vedin esimerkkiini ääripään, mutta jollain voi omatunto soimata tässävaiheessa :D


Nyt moni kysyy että miten oma lomasi sujui? Kiitos kysymästä, rentouduin! Totaalilepoa, metsän rauhaa. Uimista, saunomista. Tippaakaan ei alkoholia. Stressistä ei tietoakaan. En repinyt kertaakaan tuppoja päästäni. Avioliitossa elän edelleen. Ja töihinpaluu oli mahtavaa! (Kuinka moni voi sanoa samaa?) Sain ruokavaliooni enemmän kasviksia ja sehän sopi minulle. Nyt maistuu taas. En ole tehnyt kesästä ongelmaa. Olen kuullut useammin kuin kerran "Kiva, sulla menee koko kesä dietatessa," Mitä sitten. Eiköhän tämä ole asenne kysymys.







Miten sitten dietti on edennyt: Kaksi viikkoa paino junnasi paikoillaan vaikka kokeilimme mitä. Siinä se jäkytti paikallaan. Mutta nyt ruokavalio kursittiin erilaiseksi ja erinäiset apukeinot käytettiin. Jäsenkoorjaaja. Pian on hieronta. Nyt on alkanut taas toimimaan. Paljonhan tässä on vielä tiputeltavaa. Mutta nyt taas kun paino on lähtenyt laskuun niin mieli on luottavainen. Levon jälkeen taas sali on tuntunut hyvältä ja homma kulkee. Maximi suorituksia ei enää tehdä mutta hyvin on painot toistaiseksi pysynyt isoina.



Parhaiten minua pystyy seuraamaan instagramissa @ptniinanevalainen
-Niina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...