keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Mikä on sinun asenteesi?

Ihmiset uskovat vankasti tiettyihin asioihin ja usein uskoa on vaikea rikkoa. Uskomukset liittyvät vahvasti asenteisiin. Joskus asenne ja uskomukset ovat jarruja elämässämme. Nämä estävät kehitystä ja unelmien toteuttamista. "En pysty, koska..."


Useat epäonnistumiset saattavat ohjata omia uskomuksia ja asenteita. Tässä on mielestäni hyvä esimerkki Fitness urheilu. Jos joku valmentaja on pitänyt sinua nälkäkuoleman partaalla ja juoksuttanut 20 treeniä viikossa,  niin se ei tarkoita, että kaikki valmentajat näin tekisivät. Myös media ohjaa usein asenteiden syntymistä ja ihmisten uskomuksia. Joskus on hyvä avata silmät ja katsoa asioita laajemmalta kantilta.

Selittelyt itselleen ja muille saattavat myös olla este unelmille ja tavoitteiden toteuttamiselle. Perustellaan itselleen jotain asioita, joissa ei ole mitään perää. "Minulla on huonot geenit ja isot luut." (Luut painavat muuten alle 5kg kehon painosta.)

Negatiivisuus tarttuu. Jos työpaikallasi on negatiivinen ilmapiiri. Samoin kotona, niin luultavimmin vedät itseesi samaa negatiivista energiaa ja tämä energia ei ainakaan auta sinua eteenpäin. Olisi tärkeää etsiä ympärilleen, niitä positiivisia ihmisiä ja niitä jotka uskovat sinuun ja sinun tekemiseesi. Alat pikkuhiljaa itsekkin uskomaan itseesi ja pääset todennäköisemmin tavoitteeseen.

Olen todella useasti törmännyt esimerkiksi tilanteeseen, jossa asiakas ei suostu lisäämään ruokaa ja näin ollen edistämään omaa terveyttään. Pelätään rasvaa ja hiilihydraatteja, vaikka nämä saattaisi olla avain onnistumiseen. Eli asikkaan uskomus estää tuloksien saavuttamisen. Uudet rutiinit auttavat usein sisäistämään uusia asioita elämään. Jos olet aina tottunut syömään pullan iltapäiväkahvilla, niin korvaa tämä rutiini uudella.


Mitetittämpä nuorta, joka on herkkä uusille asioille ja muiden sanomisille. Kun aikuinen kietää nuorelta jotain, niin tulos ei välttämättä ole positiivinen. Nuoren kapinahenki nostaa päätään ja lopputulos saattaa olla ihan toinen, kun se mitä aikuinen kiellollaan meinasi. Sama tapahtuu helposti aikuiselle, kun asia kielletään, niin sitä halutaa enemmän ja enemmän. Ruohohan on aina vihreämpää aidan toisella puolella. Vai onko?

Muutokset tapahtuvat oman asenteen muuttamisesta ja siitä ettet tyrmää kaikkea, jota sinulle ehdotetaan. Kaikkea ei tarvitse saavuttaa heti, vaan moni asia vaatii pidempää ajatustyötä ja hitaita muutoksia. Varsinkin ne jotka liittyvät omaan mieleesi tai omaan kehoosi. Älä sano koskaan "Ei ikinä!" Mullakaan ei koskaa ollut tavoite esiintyä pikineissä lavalla, mutta yht´äkkiä huomasin sen olevan kaikista isoin tavoite.

Asenteet saattavat estää myös tutustumista uusiin ihmisiin. Älä anna muiden ohjailla omia mielipiteitäsi. Toinen tykkää äitistä, toinen tyttärestä. Eikö se näin mene? Juuri tämä ihminen saattaa olla se ihminen, josta tulee maailman tärkein elämääsi. Se ihminen, joka oikeasti välittää sinusta ja auttaa jaloilleen.

Uusille asioille kannattaa antaa mahdollisuus ja usein myös aikaa tottua uuteen. Moni tyrmää saliharjoittelun ensiksi ja kun alkaa näkemään nopeita tuloksia, niin sali alkaa tuntumaan ihan miellyttävältä paikalta. Toisille uusien asioiden totuttelu vie aikaa ja toisille se vie vielä enemmän aikaa.

Minä olen ihminen jolla on paljon unelmia. Ja paljon unelmistani on jo toteutettu. Seuraava on toteutus häämöttää jo alle puolen vuoden päässä! Kun lentomme nousee kohti Nepalia.

Näillä mietteillä kohti uutta päivää ja uusia asenteita!

-Niina-
@ptniinanevalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...