tiistai 20. helmikuuta 2018

Laihduttajat

Heräät aamulla kävelet puoliunessa vessaan, hoidat hommat pöntöllä, jonka jälkeen astut vaa'alle. MITÄ IHMETTÄ!?! Paino ei ole tippunut vaikka juoksin eilen 5km, kävin pumpissa, ja salilla. Söin ohjeiden mukaan ja olin aivan varma, että paino tippuu.

Misää mentiin vikaan?
Jos olet juuri aloittanut liikunan ja alat suoraan liikkumaan esimerkki henkilön tavoin paljon. Olet hyvää vauhtia ajamassa itseäsi loppuun. Kroppasi ei ole tottunut tämänkaltaiseen stressiin. Samalla saat mielesi yhtä pahasti solmuun.

Laihduttajan pahin vastus on stressi, eli oman mielen liika kuormittaminen ja myös fyysinen stressi. Jos mietitään pelkkää painon pudottamista ja suoritetaan sen takia päivän toiminnot kuin robotit, ollaan ihan hakoteillä. Tällöin unohdetaan oman kehon huolto ja kuunteleminen.


Esimerkkihenkilö luulee todennäköisesti syövänsä liikaa, jonka takia karsii omasta ruokavaliosta ne vähäisetkin hiilarit pois, koska hiilarit on kamala mörkö! Kaiken pahan alku ja juuri! Liikutaan enemmän. Kotona marmatetaan kaikesta ja oma olo on surkea. Ja niin se painokaan ei tipu, vaan NOUSEE! Mies kuuntelee, kuinka vaatteet eivät mahdu päälle. Tässä vaiheessa sympatiani kääntyy miehen puoleen.

Tai sitten on toinen ääripää. "Ei tässä tapahdu mitään, niin ihan sama!" Tämä ihmistyyppi syö helposti yhden herkun ja koska yksi herkku on jo mennyt, niin on ihan sama syödä ihan kaikkea sinä päivänä, ja seuraavana ja seuraavana ja sitten kun ollaan tarpeeks herkuteltu, on pahaolo henkisesti ja fyysisesti ja palataan taas diettiin. Nämä on näitä "aloitetaan maanantaina" diettaajia.

Sitten on näitä, jotka väittävät kivenkovaan syövänsä hyvin ja oikein. Vedetään selleriä, kvinoaa, pinaattia jauheena tai oikeastaan kaikkea mitä voi kutsua superfoodiksi tai joku somettaja on kehunut hyväksi. Mitä hienompi nimi tuotteella on, sen varmemmin purnukka löytyy tämän tyypin kaapista. Tämä tyyppi myös uskoo lehtiartikkeleihin ja hairahtaa mainoksiin jumppavälineistä. Nurkassa pölyttyy ostosteeveen vempaimia ainakin yksi. Aamupalat, lounaat ja mielellään kaikki ateriat voisi olla smoothieta. Kroppa oireilee, kiukuttaa ja kukaan muu ei tiedä mitään ravinnosta!

Sitten on sellaisia, joilla pitää olla uusimmat jumppakamat. Naama viimeisen päälle tällingissä ja vesipullokin mielellään pinkki merkkiputeli. Ollaan palkattu PT, mutta se on oikeastaan vain imago kysymys, koska viikonloppuisin on kuitenkin jossain bileet ja ruokavaliota ei silloin voi noudattaa. Jos ei oo bileitä, niin kotona voi aina ottaa lasin viiniä, koska on niin rankka viikko takana. Pitäähän sitä jollain itsensä palkita.

Miten ihmeessä elämä pitää olla niin vaikeeta. Eikö kultainen keskitie olisi paras? Sopivasti liikuntaa, mielellään sellaista josta nautit. Hyötyliikuntakin lasketaan, kuten pulkkamäki. Syödään terveellisesti ympäri vuorokauden, viikon, kuukauden ja vuoden. Mahdutetaan mukaan kuitenkin muutama herkkupala ja lasi viiniä joskus. Lisätään mustikoita aamupuurron ja salaattiin selleriä. Osataan nauttia myös hyvästä ravintolaruoasta ja ystävistä. Osataan sopia tapaamisia, muuallekkin kuin ravintolaan juomingin tai syömingin pariin. Tavataan vaikka salilla tai siellä pulkkamäessä. Lopetetaan se vatsamakkaroiden nipistely ja keskitytään taspainoon. Kuunnellaan omaa kehoa ja ymmärretään, koska sillä ei ole hyvä olla.

Muistetaan,myös ettei elämän pitäisi olla laihduttamista. Jos kuitenkin terveytesi sitä vaatii, sinun pitää olla valmis karsimaan jostakin. Mistä karsit, se on sinun päätöksesi. Itse haluan olla myös vanhana terve ja hyvässä kunnossa. Toivon, että näin on ja yritän tähdä siihen pitämällä kunnostani huolta jo nyt! Näin ollen en halua, juhlia joka viikonloppuilta, syödä roskaruokaa ja maata sohvalla. Hyvä olo ei lähde vaa'asta vaan sinusta itsestäsi!


@ptniinanevalainen
-Niina-

Tänään on minun vetämä ilmainen spinning Hyvinkäällä! Fit Parkissa klo.18-19.00  Muista ilmoittautua minulle. Spinningin jälkeen jään vastailemaan kysymyksiin liikunnasta ja ravinnosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...