keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Onko muita tapoja liikkua kun sali?

Keikisteleviä tyttöjä, misuja uusissa better bodyissa ja se testosteronin löyhkä! Mitä jos pelkästään sana KUNTOSALI saa sinut voimaan pahoin? Kuitenkin kivat pakarat ja vatsalihakset kuulostaisi hyvältä tai ainakin muutaman sentin nipistäminen jenkkakahvojen kohalta tekisi hyvää. Kävely on tylsää ja ei sitä kotijumppaakaan jaksa pitkään harrastaa. Onko peli menetetty?Voin paljastaa, että pakara ei tiedä treenataanko sitä salilla, ulkoa tai vaikka naapurin olohuonessa, jos kuormat ovat oikeat. Monelle riittää pakaran treenaamiseen omakehonpaino tai pienet lisäpainot. Sama pätee niiden vatsalihasten kanssa. Ei se missä treenaat, vaan se miten treenaat. Olen sitä mieltä, että treenaamisen pitää tuntua mielekkäältä. En tarkoita että treeni ei saisi tuntua kuin hyvältä, vaan sitä, että treenaaminen ei olisi pakkopullaa. Jos näin on, niin kannattaa ensiksi miettiä minkälainen treenimuoto sinulle sopisi. Toiset on kuviokellunta tyyppiä ja toiset ultrajuoksijoita. Monet meistä asettuu siihen välimaastoon.

Itse en olisi uskonut koskaan kasvattavani lihaksia ja miettiväni paljonko saan illalla ahdettua kyykkytelineen painotappiin painoja. Mutta yht'äkkiä huomasin olevani niin sisällä lajissa, että pois pääsemiseen vaaditaan isompi kolaus korvie väliin. En myöskään koskaan ajatellut juoksevani puolmarathonia tai kiipeäväni Everestille. Mutta päättäväisyys on jo puolivoittoa. Jos et ole valmis panemaan asian eteen tikkua ristiin, niin voit jatkossakin ihastella muiden pyöreitä pakaroita ja  hyvää oloa. Nykyäänhän on kivoja pakaroita nostattavia housuja. Kuulostaa raa'alta, mutta siitä ei pääse ylitse, että mitä enemmän ikää tulee, sen tärkeämpää on huolehtia omasta kunnosta. Mitä aikaisemmin aloittaa sen parempi. Aina taustalle ei tarvitse olla ulkonäkö asiat, vaan pelkästään terveys on mitä parhain syy miettiä omaa liikuntamuotoa.

En väitä, että jokaisen pitäisi mahtua fitness- mimmin tai matin muottiin, mutta ne jotka ovat joskus treenanneet tai edes hiukan enemmän liikkuneet tietävät että pelkästään ryhdin paraneminen tuo olemukseen lisää itsevarmuutta. Uskokaa tai älkää OLEMUS ja RYHTI on se mikä hurmaa monet!

Palataan asiaan ja seuraavana muutama ehdotus josta voit ehkä napata omasi :

PORTAAT:
Nykyään on moneen kuntaan ja kaupunkiin tullut treeniportaita, mutta ihan tavalliset portaat kelpaavat myös tähän tarkoitukseen. Nappaa kaveri mukaan ja miettikää jo valmiiksi erilaisia tyylejä, miten kiivetä portaat ylös.

  • Tasajalkaa
  • Luistelukyykkyjä
  • Askelkyykkyjä
  • Juosten
  • Kävellen
  • Jokatoiselle astuen
  • 10 juosten, 3 tasajalkaa
Vain mielikuvitus on rajana! (ja netti pullollaan ideoita)


Tässä muutaman paikkakunnan portaat
Kartta: TÄÄLTÄ
JOOGA:
Jos et ole luonnostasi liikkuvaa, hyppivää ja seikkailunhaluista ihmistyyppiä, niin kokeile joogaa. Voi yllättää sinut. Hyvä vetäjä takaa hyvät treenit. Ei muuten ole pelkkää venyttelyä.JUOKSU:
Tohvelit jalkaan ja lenkille! Tämä on helppo tapa liikkua. Ei vaadi sitoutumista tiettyyn kellonaikaan ja välineiksi riittää kunnon kengät ja mukava säähän sopiva vaatetus. Juoksu-kävely- juoksuon helppo tapa aloittaa. Muista, että tarkoitus ei ole raahautua kotiin viimeisillä voimilla, kuola poskea pitkin valuen. Ohessa voi aina tehdä muutaman askelkyykyn ja ottaa tavaksi muutama vatsalihasliike ja punnerrus lenkin jälkeen.


SIRKUS:
Tiesitkö että aikuisille järjestetään myös sirkustunteja. Jopa aloittelijoille. Itse voisin nähdä itseni täällä tunnilla. Harmi, kun aika on rajallista. Olisi kuitenkin kiva päästä kokeilemaan. Tämä soveltuu sopivasti rämäpäille.

ERILAISEt RYHMÄLIIKUNNAT:
Tästä tarjonnasta löytyy jokaisellejotakin. On pumppia, vatsa-pakaraa, kiertoharjoittelua, zumbaa, TRX:ää, kahvakuulaa, äijäjoogaa, venyttelyä ja vaikka kuntonyrkkeilyä. On aloittelijoille ja edistyneemmille ryhmiä. On lihaskuntoa ja venyttelyä. Vetäjästä on paljon kiinni tunnin luonne! On myös minun treenileirejä.


Tässä vielä muutama vinkki:

Uinti
Erilaiset pallopelit
Keilaus
Sulkapallo
Tennis
Laskettelu
Lautailu
Cross Fit
Paini
Jääkiekko
Hiihto
Tanssi
YleisurheiluVaellus:
Itse pakkasimme viikonloppuna kimpsut ja kampsut ja teltatkin ja lähdimme partioleirille. 10km rinkkaselässä ja kokopäivä ja yö ulkona, teki hyvää. Viileä ilta ja nuotio oli mahtavaa, vaikka päivällä kävin polvia myöten suossa. Tekevälle sattuu ja lainakengätkin löytyi. Tämä on mahtava urheilumuto. Jos ei ole ihan niin erähenkinen kun me, niin ihan päiväretkellä kannustan lähtemään. Eteläsuomessakin on mahtavia maisemia ja merkittyjä luontopolkuja.

Jos vain olet peruslaiska, niin peli voi olla menetetty, mutta jotkut peruslaiskat ihmiset ovat myös ryhditäytyneet.

Viikonloppuna nokka kohti I love me -messuja! Blogijuttuja luvassa. Seuraathan minua jo istassa @ptniinanevalainen. Mun hullua elämää voi seurata helpoiten My storyn kautta. (Instagramin ylälaidasta)
-Niina- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Viikko lähtöön! Matka kohti Everestiä

Nyt tuntuu, että lähtö koittaa liian äkkiä. Asiakkaiden kanssa on hyvä pöhinä päällä. Ryhmävalmennuksissa on saavutettu mahtavia tuloksia ja...